Antena 3 CNN Actualitate Turda. Ginecolog acuzat că a administrat unei gravide medicamente neomologate în UE

Turda. Ginecolog acuzat că a administrat unei gravide medicamente neomologate în UE

Turda. Ginecolog acuzat că a administrat unei gravide medicamente neomologate în UE
Sursa foto: Foto: whatsonningbo.com
05 Iul 2011   •   19:02

O familie din Turda acuză un medic ginecolog că i-a distrus copilul pe viaţă. Părinţii spun că doctorul i-a administrat unei gravide un medicament neomologat în Uniunea Europeană, ca să-i provoace naşterea şi apoi nu ar mai fi supravegheat travaliul. Copilul a suferit leziuni cerebrale masive, ireversibile. La 3 ani nu ştie să vorbească sau să mănânce şi cântăreşte doar 7 kilograme.

Când sarcina a ajuns la 41 de s
ăptămâni, medicul a decis să-i provoace femeii naşterea.

Pe data de 18 februarie mi-a provocat nasterea. L-am întrebat dacă are riscuri. Mi-a spus că nu are riscuri. Mi-a spus să nu le spus colegilor lui că mi-a administrat medicamentul pentru că sunt invidioşi pe el că are medicamente mai bune”, a declarat Diana Crişan.

Femeia a intrat în travaliu. În sală s-ar fi aflat medicul şi o moaşă.

Nu am avut dilataţia maximă şi când era aproape de expulzie moaşa l-a întrebat pe medic dacă într-adevăr are 3,100 cât zicea medicul. Medicul a spus: cam atat are. Moaşa i-a zis ca e mult mai mare decât greutatea estimata de elcă şi atunci i-a spus că e posibil să se blocheze la umeri el m-a apăsat pe burta să poata sa iasă.”

Specialiştii explică că în momentul în care uterul se contractă, după administrarea acelui medicament, circulaţia sangvină de la nivelul arterelor uterine se diminuează foarte mult, uneori chiar se opreşte, ceea ce poate duce la apariţia fenomenului de hipoxie, ce duce la leziuni cerebrale.

Părinţii au despus plângere penală împotriva medicului. Doctorul nu a vrut însă să dea vreo explicatie.


×
Subiecte în articol: Turda
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close