Antena 3 CNN Actualitate Un turist iresponsabil a vrut să sară din telescaun, după ce i-a căzut un schi

Un turist iresponsabil a vrut să sară din telescaun, după ce i-a căzut un schi

Un turist iresponsabil a vrut să sară din telescaun, după ce i-a căzut un schi. Totul s-a petrecut la părăsirea stației de îmbarcare a telescaunului Ruia.

Un turist iresponsabil a vrut să sară din telescaun, după ce i-a căzut un schi
de Maria Zărnescu    |    24 Mar 2021   •   18:17

El a decis să sară din telescaun în zona pilonului 2, unde distanța față de pământ era considerabilă. Personalul de operare al instalației de transport pe cablu a oprit telescaunul, întorcându-l spre stație, acolo unde distanța față de pământ a fost mai mică, iar turistul în cauză a putut să coboare.

Atenție la folosirea instalațiilor de transport pe cablu, in special la folosirea telescaunului. Salvamont Poiana Brașov are o serie de recomandări:

Reduceți semnificativ viteza in zona cozilor de la îmbarcare.

După trecerea de ultimele porți, înainte de îmbarcare, păstrați trasa si așezați-va pe scaunul aferent porții.

Nu așteptați scaunul înaintea zonei de îmbarcare semnalizată și îmbarcați-va doar in aceasta zona.

Urmăriți permanent apropierea scaunului, pentru că acesta să nu va ia prin surprindere.

Nu trageți bară de protecție imediat ce v-ați așezat. Asigurați-va că toată lumea este atentă când faceți acest lucru, pentru a nu-i lovi sau a le prinde schiurile între zăpadă și suportul pentru picioare.

Odată îmbarcați, nu mai coborâți sub nicio formă. Acest lucru poate cauza accidentări grave, deoarece după coborâre, telescaunul va poate lovi. Totodată, acesta ia înălțime foarte rapid, găsindu-va că în situația prezentată mai sus, de a atârna la o distanță mare de sol.

Puneți întotdeauna bară de protecție la ieșirea din stație și țineți schiurile, pe toată durata transportului, pe suportul pentru sprijinirea picioarelor, pentru a nu lovi persoanele de dedesubt, în cazul desprinderii accidentale a unei legături.

Nu ridicați bară de protecție, decât în zona special semnalizată de la intrarea în stația de debarcare.

Debarcați-vă doar în zona semnalizată și nu mai repede.

După debarcare, păstrați din nou trasă, și nu deschideți plugul până nu creați o distanță față de ceilalți. Deschizând plugul prea repede, riscați să agățați schiurile celor din lateral, făcându-le imposibil de controlat.

Nu mai staționați în zona de debarcare și eliberați-o cât mai rapid, pentru a da posibilitatea și celorlalți schiori să se debarce în condiții de siguranță.

În cazul în care ați pierdut echipamentul la îmbarcare, așteptați sus. În general, acesta va fi ridicat și trimis prin alte persoane, precum monitori sau salvamontiști. Timpul de așteptare este unul scurt.

×
Subiecte în articol: telescaun schior inconstient
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close