Antena 3 CNN Actualitate Turista din SUA nu a fost ucisă de urs, ci de sistemul sanitar

Turista din SUA nu a fost ucisă de urs, ci de sistemul sanitar

Turista din SUA nu a fost ucisă de urs, ci de sistemul sanitar
26 Iun 2007   •   14:24

Americanca omorâtă de un urs în munţii Bucegi ar fi putut supravieţui, dacă sistemul sanitar din România ar fi fost pus la punct. Medicii de la ambulanţă au ajuns la ea cu o oră şi jumătate întârziere. Cauzele sunt deja clasice: nu au avut o maşină de teren şi a durat ceva până să facă rost de un autovehicul corespunzător. Şi dacă mai existau dubii, medicii legişti au dat verdictul luni. Femeia nu avea nicio rană care să o ucidă pe loc. Medicii legişti spun că turista din America, în vârstă de 31 de ani, avea numeroase vânătai şi zgârieturi pe cap şi pe corp, însă leziunile nu erau desebit de grave. Victima putea fi recuperată. Poliţiştii anchetează acum atât atacul dar şi felul în care au reacţionat medicii.

Ursul ucigaş este monitorizat. Va fi omorât doar dacă atacă din nou. Tragedia însă nu i-a impresionat pe turişti. Luni seară, zeci de oameni s-au aşezat la pândă de urşi la doar câţiva kilometri de cabana Caraiman unde au fost atacaţi cei 16 turişti. Ca să-i ferească pe turişti de atacuri administratorii localului vizitat des de urşi au decis să le pună animalelor zilnic de mâncare.

Nici în cartierul braşovean Răcădău vestea tragediei nu i-a oprit pe amatorii de fotografii cu urşi. Vânătorii i-au avertizat din nou pe turişti că blitzurile şi farurile maşinilor îi pot agita pe urşii înfometaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close