Antena 3 CNN Actualitate Turişti blocaţi pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, în prima zi a anului. Scuza invocată de aceştia

Turişti blocaţi pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, în prima zi a anului. Scuza invocată de aceştia

Doi turişti - soţ şi soţie - au plecat din Petroşani - Hunedoara cu gândul de a ajunge în staţiunea Rânca, din judeţul Gorj. Ei au ales ca variantă Transalpina, unde au rămas însă înzăpeziţi.

Turişti blocaţi pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, în prima zi a anului. Scuza invocată de aceştia
02 Ian 2020   •   15:40

Solicitarea de ajutor a venit în jurul orei 20.00. Turiştii plecaseră din oraşul Petroşani cu gândul de a traversa Transalpina şi a ajunge în staţiunea Rânca. Doar că în această perioadă a anului, ca şi Transfăgărăşanul, cea mai înaltă şosea a României, Transalpina, este închisă traficului rutier.

Prin urmare, cei doi hunedoreni au rămas blocaţi cu maşina din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a stratului de zăpadă foarte mare şi nu au mai putut nici înainta, nici să se întoarcă. Când au ajuns salvatorii montani la ei, turiştii au pretextat că s-au luat după alţi turişti care le-au indicat ruta respectivă şi că nu ştiau că de fapt drumul este închis, scrie adevarul.ro.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close