x close

Udrea inaugurează săptămâna viitoare "Triunghiul mănăstirilor". Ce conţine şi cât costă proiectul

de M.Z.    |    20 Aug 2011   •   22:57
Udrea inaugurează săptămâna viitoare "Triunghiul mănăstirilor". Ce conţine şi cât costă proiectul Foto: crestinortodox.ro

Ministrul Turismului, Elena Udrea, va inaugura săptămâna viitoarea "Triunghiul Mănăstirilor", o investiţie realizată de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea cu sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), potrivit Agerpres.

Proiectul "Triunghiul mănăstirilor" a fost înaintat spre finanţare încă din anul 2004, însă din cauza lipsei fondurilor necesare realizarea acestuia a fost amânată. Planul, în valoare de peste 75,8 milioane de lei, vizează modernizarea a 38 de kilometri de căi de acces care unesc mănăstirile Saon, Celic-Dere şi Cocoşu şi are drept obiectiv dezvoltarea turistică şi a mediului de afaceri din nordul judeţului Tulcea.

Mănăstirea Saon a fost înfiinţată în 1846 de călugării de la mănăstirea Celic şi s-a numit o perioadă Cilicul de Jos. Mănăstirea Celic, din apropierea localităţii Celic-Dere, comuna Frecăţei, a fost întemeiată între 1841 şi 1844 ca mănăstire mixtă. Mănăstirea Cocoş, din apropierea localităţii Niculiţel, a fost ridicată în 1833 de trei călugări români veniţi de la muntele Athos.

Citeşte mai multe despre:

Elena Udrea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati