Antena 3 CNN Actualitate Udrea inaugurează săptămâna viitoare "Triunghiul mănăstirilor". Ce conţine şi cât costă proiectul

Udrea inaugurează săptămâna viitoare "Triunghiul mănăstirilor". Ce conţine şi cât costă proiectul

Udrea inaugurează săptămâna viitoare "Triunghiul mănăstirilor". Ce conţine şi cât costă proiectul
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
de M.Z.    |    20 Aug 2011   •   22:57

Ministrul Turismului, Elena Udrea, va inaugura săptămâna viitoarea "Triunghiul Mănăstirilor", o investiţie realizată de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea cu sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), potrivit Agerpres.

Proiectul "Triunghiul mănăstirilor" a fost înaintat spre finanţare încă din anul 2004, însă din cauza lipsei fondurilor necesare realizarea acestuia a fost amânată. Planul, în valoare de peste 75,8 milioane de lei, vizează modernizarea a 38 de kilometri de căi de acces care unesc mănăstirile Saon, Celic-Dere şi Cocoşu şi are drept obiectiv dezvoltarea turistică şi a mediului de afaceri din nordul judeţului Tulcea.

Mănăstirea Saon a fost înfiinţată în 1846 de călugării de la mănăstirea Celic şi s-a numit o perioadă Cilicul de Jos. Mănăstirea Celic, din apropierea localităţii Celic-Dere, comuna Frecăţei, a fost întemeiată între 1841 şi 1844 ca mănăstire mixtă. Mănăstirea Cocoş, din apropierea localităţii Niculiţel, a fost ridicată în 1833 de trei călugări români veniţi de la muntele Athos.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close