Antena 3 CNN Actualitate ULTIMA ORĂ. Vama Veche ar putea fi carantinată? Anunțul tranșant făcut de Raed Arafat

ULTIMA ORĂ. Vama Veche ar putea fi carantinată? Anunțul tranșant făcut de Raed Arafat

Centrul de comandă coordonat de Raed Arafat a făcut o analiză în care au fost cuprinze toate localitățile care au cel puțin un caz de COVID raportat în decurs de 14 zile. Iar rezultatul analizei este șocant: în ultima că virusul s-a răspândit în România.

ULTIMA ORĂ. Vama Veche ar putea fi carantinată? Anunțul tranșant făcut de Raed Arafat
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    18 Iul 2020   •   11:02

Secretarul de stat în MAI, a explicat cum se procedează în cazul unei localități în care virusul începe să se răspândească foarte mult.

„Acolo se face o analiză pe zonă. Se ia procentul celor pozitivi la populația zonei respective, se ia răspândirea, se iau și alte criterii - complianța populației cu măsurile de protecție, mai multe chestii pe care le analizează în mod normal DSP-ul, Comitetul județean pentru situații de urgență și trebuie să le avizeze Institutul Național de Sănătate Publică până se emite ordinul de izolare a zonei sau de luare a unor măsuri în zonă. S-ar putea, la nivel local, să se ia măsuri mergând de la închiderea parcurilor la interdicția (circulației - n.r.) pe anumite zone și toate aceste aspecte care pot limita contactul și pot crește distanța. Orice poate să se întâmple, pe un plan zonal, inclusiv închiderea teraselor, pentru limitarea răspândirii”, a explicat Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă acea localitate poate fi băgată în carantină și interzise accesul și ieșirea, Raed Arafat a răspuns: „Da! Și în condițiile noii legi se poate face o carantină zonală”.

Ce se va întâmplă cu Vama Veche?

Potrivit lui Raed Arafat în cazul unei stațiuni precum este Vama Veche, analizele și cifrele făcute de specialiști sunt inutile: „De fapt, la Vama Veche se întâmplă transmiterea, dar manifestarea bolii, după câteva zile, apare la om acasă, când ajunge la el acasă”, a punctat Raed Arafat.

Oficialul a subliniat că în acest caz oamenii trebuie să respecte regulile, iar autoritățile trebuie să facă mereu controale.

„Controale și respectarea regulilor, la acest moment”, a răspuns Raed Arafat. „Și asta se face, au început controale din ce în ce mai dese, astăzi exact acesta a fost scopul videoconferinței cu premierul: să se intensifice cât mai mult controalele pe respectarea regulamentelor care sunt impuse, pentru că asta este soluția, în final”, a dat asigurări Raed Arafat.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Vama Veche
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close