Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiţă a depus noi garanții în contul cauțiunii. Patronul RTV: Sper că am atins nivelul

Sebastian Ghiţă a depus noi garanții în contul cauțiunii. Patronul RTV: Sper că am atins nivelul

Sebastian Ghiţă a depus noi garanții în contul cauțiunii. Patronul RTV: Sper că am atins nivelul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Apr 2016   •   15:08

UPDATE 15.08 - Sebastian Ghiţă a depus noi garanţii, joi, pentru a acoperi cauţiunea impusă de procurori. 

Nu este sigur însă că acestea acoperă diferenţa de 8 milioane de euro solicitată de procurori, aşa că acum aşteaptă concluzia DNA. 

Ghiţă a venit cu plicul la întâlnirea cu procurorii. Un plic maro, în care nu a vrut să spună însă ce se află, pe motiv că ”nu poate vorbi despre dosar”. 

”Sper că am atins nivelul”, a spus Sebastian Ghiță.

----------------------------

Știrea inițială 08.47

Deputatul Sebastian Ghiţă trebuie să le demonstreze joi procurorilor că are 8 milioane de euro. 

Anchetatorii au decis că patronul RTV nu a adus suficiente garanţii să achite cauţiunea totală de 13 milioane de euro. 

Dacă nu reuşește să vină cu banii, DNA poate cere din nou reţinerea şi arestarea sa.

Sebastian Ghiţă este acuzat că ar fi obţinut date confidenţiale din dosare penale, pe care le transmitea apoi suspecţilor.

Deputatul a depus săptămâna trecută garanţii mobiliare şi imobiliare, în contul cauțiunii de 13 milioane de euro, însă anchetatorii au stabilit că acestea nu acoperă cauţiunea

Sebastian Ghiţă este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat pentru dare de mită, şantaj şi cumpărare de influenţă.

Deputaţii din au decis că Sebastian Ghiţă nu poate fi reţinut și nici arestat.

DOSARE SEBASTIAN GHIȚĂ

1. Dosarul Bădescu

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în dosarul fostului primar din Ploiești, Iulian Bădescu, în care este acuzat de dare de mită, fals și spălare de bani. Potrivit procurorilor DNA, fostul edil ar fi sponsorizat ilegal cu 1,5 milioane de lei clubul sportiv Asesoft Ploieşti, deținut de Ghiță. 

Procurorii arată în rechizitoriu că în 2013, Bădescu, având calitatea de ordonator principal de credite, a acordat clubului sportiv Asesoft  o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local aducând prejudiciu atât primăriei, cât și societății respective. 

În schimb, Bădescu ar fi primit de la Ghiţă, prin intermediul firmelor controlate de deputat, o casă în valoare de peste un milion de lei. 

Odata cu impunerea controlului judiciar și trimiterea în judecată a celor doi, procurorii au pus sechestru pe bunuri personale în valoare de peste 3,5 milioane de lei. Anchetatorii arată că Sebastian Ghiță a disimulat adevărata natură a provenienței imobilului, prin efectuarea unor plăți reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM.

Citiți și Patronul RTV, Sebastian Ghiță, acuzat că a șantajat un deputat ca să-l scape de arest

 

2. Dosar alegeri și tigăi deputat

Sebastian Ghiţă mai este acuzat şi că ar fi dat tigăi în Ploieşti ca să ajungă deputat. Procurorii susţin că au probe care arată că Ghiţă, în perioada 2000-2015, a obţinut ilegal importante sume de bani pe care le-a introdus într-un circuit financiar care nu are la bază operaţiuni reale. 

Banii astfel obţinuţi ar fi fost "spălaţi" printr-o multitudine de operaţiuni financiar-bancare, iar ulterior, o parte a sumei ar fi fost folosită în scopuri ilicite, respectiv pentru coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din anul 2012 şi la prezidenţialele din 2014. 

Tranzacţiile financiare ar fi avut ca scop sustragerea de la plata către stat a unor sume de bani însemnate, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Prejudiciul adus statului se apropie de 40.000 de mii de lei.


3. Dosar Comarnic (cel al cumnatului lui Ponta)

Sebastian Ghiță mai este cercetat și pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat în dosarul cumnatului fostului premier Victor Ponta.

În acest dosar, procurorii l-au pus sub control judiciar pentru fraudarea fondurilor europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic.

Încă o lovitură pentru Sebastian Ghiță. DNA verifică afacerile deputatului cu statul

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close