Antena 3 CNN Actualitate Ultimele zile de înscriere la cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Ultimele zile de înscriere la cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Experienţa a demonstrat, de fiecare dată, că orice copil are potenţial creativ, iar creativitatea poate fi dezvoltată. Deşi unii par mai „dăruiţi”, mai talentaţi, mai creativi decât ceilalţi, realitatea este că mulți nu reușesc să își fructifice cu adevărat talentul și aptitudinile.

Ultimele zile de înscriere la cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    30 Sep 2020   •   16:50

Și poate că lucrurile ar sta astăzi altfel dacă sistemul educaţional ar face mai mult pentru a stimula creativitatea copiilor, începând de la vârste mici. Însă, în felul cum este acum organizat, nu face decât să distrugă acest dar cu adevărat magic.

Din fericire există sistemul educațional alternativ unde copiii sunt încurajați să exploreze, să aibă inițiativă și să creeze. Un astfel de loc este Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României care vine, și în acest an educațional, cu o serie de cursuri inedite, care se vor desfășura online, menite să stimuleze creativitatea și inteligența copiilor. 

Elevii din întreaga țară au acces la o serie de cursuri gratuite, care se desfășoară online, într-o atmosferă interactivă, care contribuie la formarea unei punți între cunoștințele predate de profesori și punerea lor în practică. Printre acestea se numără și cursul de creative writing, prin care copiii sunt încurajați să exploreze, să aibă iniţiativă şi să creeze.

"Călătoria personajelor este un prilej numai bun pentru a descoperi mai multe despre noi înșine și lumea înconjurătoare, pentru a da glas propriilor gânduri, visuri, sentimente, trăiri, eliberând astfel energia noastră creatoare", spune Claudia Duicu, manager ITC Edustem

În cadrul acestui program educațional, copiii beneficiază de cursuri și activităţi care au ca scop exersarea gândirii, formarea spiritului critic constructiv, independenţa în gândire şi acţiune, găsirea unor idei creative și îndrăzneţe.

Unul dintre cursurile care vin însprijinul elevilor, atunci când vine vorba despre o dezvoltare armonioasă și completă a talentului, aptitudinilor și personalității fiecăruia, este și cursul de consiliere și orientare în carieră. Acesta este destinat elevilor care vorsă-și descopere tipul de personalitate, dar și aria de interese, valori personale și aptitudini.

Copiii și tinerii care doresc să se înscrie la cursurile gratuite oferite de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României o mai pot face până duminică, 4 octombrie. Înscrierile se fac prin completarea unui formular, disponibil de site-ul FDVDR.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close