Antena 3 CNN Actualitate ULTIMUL zbor al şoţilor Ceauşescu. CINE le-a luat trupurile de la locul execuţiei: "Erau învelite într-o foaie de cort"

ULTIMUL zbor al şoţilor Ceauşescu. CINE le-a luat trupurile de la locul execuţiei: "Erau învelite într-o foaie de cort"

ULTIMUL zbor al şoţilor Ceauşescu. CINE le-a luat trupurile de la locul execuţiei: "Erau învelite într-o foaie de cort"
de O.P.    |    15 Noi 2013   •   06:15

La aproape 24 de ani de la Revoluţie, pilotul personal al soţilor Ceauşescu povesteşte ultimul lor drum într-o carte. Comandorul Alexandru Popa a avut neşansa de fi cel care a ridicat trupurile dictatorului şi al soţiei sale de la Târgovişte, după ce au fost executaţi.

Nu-i vine să creadă nici acum că a scăpat cu viaţă şi nu a fost şi el ucis în ploaia de gloanţe.

Comandorul Alexandru Popa îşi aminteşte cu groază când, în seara de 17 decembrie, a primit codul prin care i se transmitea că România este în stare de război. La început a crezut că este o glumă.



Alexandru Popa: "Seara am primi telefon indicativul Radu cel Frumos, pe moment nu mi-am dat seama ce este, crezandd ca e un coleg, i-am raspuns Sandu cel Urat. Ştiam ca asta inseamna stare de razboi"

Chemat de urgenţă pe stadionul Ghencea nici nu îi trecea prin cap că avea să ducă la Târgovişte completul care urma să îl judece pe dictator şi soţia lui.

Mai multe decât atât, i-a revenit ingrata misiune să  transporte trupurile neînsufleţite ale dictatorilor de la Târgovişte la Bucureşti, după ce ani de-a rândul le a fost pilot personal

"Am luat trupurile Ceauseştilor care erau învelite într-o foaie de cort si le-am urcat în elicopter"

Acum, cu multă emoţie, îşi împărtăşeşte amintirile şi cu restul oamenilor în cartea intitulată "Ultimul zbor cu sotii Ceausescu"

Alexandru Popa recunoaşţe că în acele zile nu mai spera că va apuca să îşi mai vadă vreodată familia.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close