Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat s-a rătăcit în Masivul Leaota din cauza viscolului

Un bărbat s-a rătăcit în Masivul Leaota din cauza viscolului

Un bărbat s-a rătăcit în Masivul Leaota din cauza viscolului
Sursa foto: Masivul Leaota
31 Mai 2009   •   09:59

Vremea rea a dat mari bătăi de cap salvamontiştilor. Un bărbat din Argeş a fost dat dispărut, după ce a fost surprins sâmbătă de viscol în Masivul Leaota. Omul era împreună cu ginerele său cu vitele la păscut. S-a îndepărtat puţin, dar, din cauza viscolului, a pierdut drumul de întoarcere. Salvamontiştii şi jandarmii montani au încercat să-l găsescă sâmbătă seară, dar au oprit căutările din cauza ninsorii abundente. Operaţiunea de salvare a fost reluată duminică dimineaţă.

Bărbatul a reuşit până la urmă să găsească drumul şi a ajuns nevătămat la ferma la care a înnoptat ginerele său. Cei doi sunt în stare bună şi îşi vor continua drumul către Munţii Bucegi.

Şi în Braşov un profesor şi două eleve au fost la un pas să îngheţe de frig, după ce au rămas blocaţi pe munte. Cei trei se aflau pe un traseu din Munţii Piatra Craiului, când, din cauza viscolului, nu au mai putut înainta. Din fericire, salvamontiştii au ajuns la ei la timp. Profesorul şi cele două eleve au salvaţi în ultima clipă. Cei trei au îndurat ore bune frigul şi viscolul până când salvamontiştii au reuşit să îi localizeze.

Salvamontiştii i-au găsit pe turişti aproape degeraţi, iar salvamontiştii spun că norocul celor trei a fost că aveau semnal pe telefonul mobil în zona unde se rătăciseră. Cei trei au fost coborâţi in siguranţă de pe munte.

Meteorologii anunţă că vremea la munte va fi la fel de rece şi în zilele următoare aşa că salvamontiştii îi avertizează pe turişti să evite traseele periculoase.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close