Antena 3 CNN Actualitate Un bătrân a reuşit să înşele angajatele unui cabinet veterinar prin "Metoda schimbului de bani”

Un bătrân a reuşit să înşele angajatele unui cabinet veterinar prin "Metoda schimbului de bani”

Individul, aparent în vârstă, a fost surprins de camerele de supraveghere montate într-un cabinet veterinar din zona centrală a Timișoarei. El a reușit să înșele angajatele cabinetului cu 200 de lei folosind "Metoda schimbului de bani”.

Un bătrân a reuşit să înşele angajatele unui cabinet veterinar prin "Metoda schimbului de bani”
Sursa foto: tion.ro
de Claudia Popovici    |    18 Dec 2020   •   21:30

"Metoda schimbului de bani” este folosită mai nou de infractori pentru a convinge oamenii să le schimbe banii mărunți în bancote mai mari.

Aşa a procedat şi un bărbat, aparent în vârstă din Timişoara care marţi seară a reuşit să înşele cu 200 de lei angajatele unui cabinet vererinar.

Camerele de supraveghere l-au surprins pe individ în acţiune

Pe imagini se observă cum bărbatul intră în cabinetul veterinar şi le spune angajatelor că are 500 de lei în bancnote de 10 lei și că ar vrea să le schimbe în bancnote mai mari.

El s-a prefăcut că numără banii în fața lor. Pentru că s-a încurcat la numărătoare a rugat-o pe una dintre angajate să îi numere pentru el. Femeia a început să numere banii și i-a pus pe masă, în teancuri de 100 de lei. În tot acest timp, individul a luat banii în mână, teanc cu teanc, reușind să ascundă în palmă 200 de lei.

În timpul numărătorii, angajata cabinetului veterinar și-a dat seama că bărbatul îi dăduse 480 de lei și nu 500. I-a atras atenția şi individul i-a dat 20 de lei din cei pe care reușise să îi ascundă. A pus apoi banii pe masă iar angajata i-a dat 500 de lei, în bancnote de 100.

Bărbatul a mai rămas însă în cabinet, chiar și după ce a reușit să fure banii pregătit să dea o nouă lovitură. Vizate erau telefoanele mobile aflate pe masă. Pentru a asta a repetat figura şi a încercat să le distragă atenția angajatelor.

Inițial, a cerut o foaie A4, cu care ar fi putut acoperi unul dintre telefoane, iar apoi o mască. Pentru că nu a reuşit să ia telefoanele s-a orientat spre bolul cu bomboane, oferite gratuit clienților, în capătul mesei.

A tot luat câte două, iar la un moment dat, cele două angajate i le-au pus într-o pungă, după care individul a plecat. În scurt timp, cele două angajate ale cabinetului veterinar și-au dat seama că au fost înșelate însă prea târziu pentru a recupera banii, notează tion.ro

Poliţia a deschis o anchetă şi face un apel la cetăţenii care au informaţii despre identitatea individului să sune la 112.

 

 

×
Subiecte în articol: Metoda schimbului de bani Timisoara
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close