Antena 3 CNN Actualitate Un deputat propune pălmuirea elevilor în situaţii extreme

Un deputat propune pălmuirea elevilor în situaţii extreme

Un deputat propune pălmuirea elevilor în situaţii extreme
18 Iun 2007   •   23:36

Şeful comisiei de învăţământ din cadrul Camerei Deputaţilor, Lia Olguţa Vasilescu, se gândeşte să propună folosirea "forţei moderate" în şcoli. Deputatul a afirmat luni că ia în considerare propunerea modificării legii privind educaţia, în sensul folosirii "forţei moderate" în şcoli, adică "o palmă", însă doar în situaţii extreme.

"Dacă văd că nu le faci nimic, azi se suie pe catedră, mâine te iau la bătaie, poimâine cine ştie ce mai fac. Deci exmatriculări şi amenzi. Altă soluţie nu văd pentru stoparea violenţei în şcoli. Nu sunt idei care mi-au venit mie, ci sunt discuţii pe care le port cu profesorii de mai multă vreme. Nu se mai poate aşa", a afirmat deputata PRM. Olguţa Vasilescu consideră că elevii care fac mai mult de 300 de absenţe ar trebui să fie exmatriculaţi, profesorii, în opinia sa, evitând să recurgă la asemenea metode.

"Legea spune că nu poţi să faci mai mult de 300 de absenţe. În mod normal, cei care depăşesc acest număr ar trebui exmatriculaţi. În schimb, asemenea cazuri sunt extrem de rare, pentru că tot legea spune că până la clasa a zecea, învăţământul e gratuit şi obligatoriu, iar directorii sunt reticenţi în a aplica această sancţiune?, a adăugat şefa Comisiei de Învăţământ din cadrul Camerei Deputaţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close