Antena 3 CNN Actualitate Un elev nevăzător din Sibiu, eliminat din examen, la Bac, după ce a încercat să copieze

Un elev nevăzător din Sibiu, eliminat din examen, la Bac, după ce a încercat să copieze

Un elev nevăzător din Sibiu, eliminat din examen, la Bac, după ce a încercat să copieze
02 Iul 2012   •   19:32

Doi candidaţi care susţineau proba de luni a Bacalaureatului au fost eliminaţi din examen în judeţul Sibiu, unul dintre ei fiind un elev nevăzător care dădea proba pe un laptop special şi care încercase să copieze, câte un candidat fiind eliminat din examen şi în Alba şi Harghita.
   
În Sibiu, potrivit inspectorului şcolar general, Constantin Gorun, doi absolvenţi de clasa a XII-a au fost eliminaţi, luni, de la prima probă scrisă a Bacalaureatului, după ce au fost prinşi copiind, informează Mediafax.
   
"Unul dintre ei provine de la Grupul Şcolar Henri Coandă, iar celălalt de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. Primul dintre ei a fost prins cu căşti în ureche, pentru ascultare. Cel de-al doilea caz este special, fiind vorba de un nevăzător care susţinea proba pe un laptop unde era instalat un program specific. Acesta a accesat alte programe, care facilitau accesul la informaţii necesare pentru elaborarea subiectelor. Laptopul a fost verificat iniţial de comisie, însă elevul a accesat alte programe prin wireless", a declarat Constantin Gorun.
   
Potrivit acestuia, 220 de elevi au absentat, luni, de la proba la limba şi literatura română.
   

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close