Antena 3 CNN Actualitate Un fost procuror a prejudiciat statul cu 1,7 milioane Є

Un fost procuror a prejudiciat statul cu 1,7 milioane Є

Un fost procuror a prejudiciat statul cu 1,7 milioane Є
23 Iun 2007   •   14:54

Fostul procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, Grigore Dănuţ Dragoste, şi tatăl acestuia Gligor Dragoste, sunt acuzaţi de evaziune fiscală, producerea clandestină de produse accizabile şi marcarea cu timbre false a băuturilor alcoolice, precum şi fals sub semnătură privată. Prejudiciul adus statului este evaluat la suma de 5.763.193 lei, echivalentul a aproximativ 1,74 milioane de euro.

În acelaşi dosar vor mai fi cercetaţi pentru evaziune fiscală directorul economic al firmei, Bogdan Nicolae Cioară, şi şoferul Aurel Chicinaş, unul din cei mai importanţi pioni din cadrul firmei.

Grigore Dragoste administra împreună cu tatăl său o fabrică de alcool, S.C. Alcoolprod SRL. Deşi oficial fabrica îşi închisese activitatea încă din anul 2005, aceasta continua să producă şi să vândă clandestin băuturi alcoolice. Fabrica era în continuare aprovizionată cu materie primă, ambalaje, etichete, iar producţia de băutură alcoolică era asigurată de un flux continuu de 40-50 de angajaţi ?la negru?.

Activitatea ilegală pe care fostul magistrat o desfăşura a fost descoperită, potrivit anchetatorilor, din anul 2006, după ce un transport ilegal de băuturi alcoolice a fost depistat în trafic, precizează Mediafax.

Pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii au pus sechestru asigurator pe un autoturism de lux marca BMW X5, proprietate a fostului procuror, pe două case din municipiul Turda, a unei suprafeţe de 98 de hectare de teren agricol şi a unui autocamion, toate proprietate a lui Gligor Dragoste. De asemenea au fost puse sub sechestru de autorităţi şi două maşini ale lui Bogdan Cioară ca şi maşina personală aparţinând lui Aurel Chicinaş. Dosarul a fost înaintat spre judecare Curţii de Apel Cluj.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close