Un grup de liceeni a inventat o aplicaţie împotriva depresiei. Cum funcţionează invenţia elevilor

de A.B.    |    22 Mai 2015   •   18:18
Un grup de liceeni a inventat o aplicaţie împotriva depresiei. Cum funcţionează invenţia elevilor Foto: gilkor.com
Un grup de liceeni de la Colegiul "Tudor Vianu"  a câştigat locul 1 la competiţia Social Innovation Relay (SIR). Copiii au uimit juriul cu o aplicaţie pentru smartphone prin care sprijină persoanele care suferă de depresie sau anxietate.

Echipa formată din Alexandru Amarandei-Stanescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu şi Matei Dimitrie Tita, sub coordonarea profesoarei Cristiana Popescu şi-a propus să determine utilizatorii să îşi schimbe percepţia şi comportamentul cu ajutorul unor citate. Imaginile şi provocările motivaţionale sunt furnizate de "BestBuddy" şi configurate pentru profilul fiecărui utilizator. Mai mult, aplicaţia va fi realizată cu sprijinul unor psihologi şi va putea fi instalată gratuit de orice posesor de smartphone.

"Am observat că tot mai mulţi oameni din jurul nostru sunt trişti sau deprimaţi şi am vrut să găsim o modalitate de a-i ajuta să-şi schimbe starea de spirit. Am gândit aplicaţia ca pe un prieten. Fiecare utilizator va răspunde la un chestionar şi va avea un profil virtual conectat la o bază de date ce va fi actualizată regulat. În funcţie de starea emoţională, aplicaţia va interacţiona cu utilizatorul prin imagini, citate motivaţionale şi prin intermediul unor teme de lucru realizate cu ajutorul unor psihologi", a spus Alexandru Sasu, membru în echipa Buddy Apps.

Alexandru Sasu va participa, împreună cu colegii lui, la finala internaţională a competiţiei, unde vor fi echipe din Bulgaria, China, Filipine, India, Olanda, Singapore şi Spania. Liceenii vor fi premiaţi pe scena Ateneului Român, la Gala Investeşte în Educaţie - Business Hall of Fame, care va avea loc în 27 mai.
 

Parteneri
x close