Antena 3 CNN Actualitate Un infractor român, condamnat la 10 ani cu executare, a ajuns preot în SUA. Nimeni nu a bănuit nimic nicio clipă. Cum s-a aflat totul

Un infractor român, condamnat la 10 ani cu executare, a ajuns preot în SUA. Nimeni nu a bănuit nimic nicio clipă. Cum s-a aflat totul

Un infractor român, condamnat la 10 ani cu executare, a ajuns preot în SUA. Nimeni nu a bănuit nimic nicio clipă. Cum s-a aflat totul
Sursa foto: FOTO: orthodocchurch.org
14 Ian 2019   •   20:56

Credincioşii unei parohii româneşti din California, Statele Unite, au aflat cu stupoare că preotul care slujeşte de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România.

Între timp, bărbatul a dispărut din nou. Iulian Vasile Ilie (37 de ani) a făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în vânzarea de mansarde construite ilegal, cu deficienţe sau chiar neconstruite în câteva judeţe din Moldova (Iaşi, Bacău) şi Bucureşti, potrivit Adevărul.

Procurorii DNA au demonstrat că infractorii au păcălit 73 de persoane cu suma de 6,5 milioane de lei. Iulian Vasile Ilie era directorul de vânzări al firmei, omul care făcea presiuni pe cumpărători să dea banii în avans, apoi se făcea nevăzut şi nu mai răspundea la telefoane.

După 5 ani de procese, pe 22 decembrie 2016, Curtea de Apel Iaşi s-a pronunţat definitiv în acest dosar, toţi inculpaţii fiind condamnaţi la închisoare cu executare, pedepsele fiind cuprinse între 7 şi 14 ani.

Imediat după condamnarea în prima instanţă la Tribunalul Iaşi (februarie 2015), Iulian Vasile Ilie pleacă în SUA unde, în luna iunie, este numit preot paroh la biserica românească din Palm Springs (California), de unde prima lunar 3.000 de dolari salariu.

Primele suspiciuni că este ceva în neregulă au apărut în decembrie 2018, înainte de Crăciun, când preotul a dispărut pur şi simplu din parohie.

 

primele suspiciuni că este ceva în neregulă au apărut în decembrie 2018, înainte de Crăciun, când preotul a dispărut pur şi simplu din parohie.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close