Antena 3 CNN Actualitate Un lider al reţelei Al Qaida a fost interogat într-o închisoare din România

Un lider al reţelei Al Qaida a fost interogat într-o închisoare din România

Un lider al reţelei Al Qaida a fost interogat într-o închisoare din România
Sursa foto: Foto: blogs.cornell.edu
30 Noi 2010   •   09:08

Un important lider al reţelei teroriste Al Qaida, arestat de serviciile secrete americane, a fost interogat într-o închisoare secretă a CIA din România. Este rezultatul unei anchete desfăşurate de jurnalistul Associated Press, Adam Goldman, specialist în contraterorism, care a acceptat să vorbească pentru Antena 3.

Libianul Abu Faraj al-Libi a preluat comanda operaţiunilor al Qaida după arestarea, în 2003, a lui Khalid Sheikh Mohammed, presupusul organizator al atentatelor de la 11 septembrie. După ce a fost prins, Investigatorii se aşteptau ca Al Libi să ofere informaţii preţioase despre alţi lideri ai organizaţiei teroriste.

Numai că Abu Faraj Al-Libi a refuzat să colaboreze cu CIA, spune Adam Goldman. Jurnalistul susţine că la începutul anului 2011 va începe o nouă anchetă despre închisorile secrete din România.

CIA avea informaţii potrivit cărora libianul a acţionat pentru a transmite mesaje de la membri al-Qaida de rang înalt către Osama bin Laden. Potrivit unor foşti oficiali ai agenţiei americane de informaţii, al-Libi s-a întâlnit cu ben Laden sau cu adjunctul său Ayman al-Zawahiri după 11 septembrie 2001. Până acum, autorităţile de la Bucureşti au negat că ar fi existat centre de detenţie ale CIA în ţara noastră.

 




 

×
Subiecte în articol: al Qaida inchisoare
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close