x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Un martor în dosarul lui Radu Mazăre aruncă bomba: Era un fel de secret public în Constanţa că autorizaţiile de construire se plăteau

de A.M.P   •   19 Iun 2017   •   19:33
Un martor în dosarul lui Radu Mazăre aruncă bomba: Era un fel de secret public în Constanţa că autorizaţiile de construire se plăteau 482
Foto: Agerpres

Theresia Wilfinger, reprezentanta unei firme austriece care dorea să construiască un mall în Constanţa, a spus, luni, la instanţa supremă, în dosarul "Polaris”, în care este judecat fostul primar din Constanţa Radu Mazăre, că a semnat un contract de publicitate cu societatea SOTI controlată de Sorin Strutinsky în valoare de un milion de euro, deşi iniţial a fost vorba ca valoarea contractului să fie de 450.000 de euro şi a dedus că această sumă acoperă inclusiv emiterea autorizaţiilor de construire, acest fapt fiind un fel de "secret public” în Constanţa, când primar era Radu Mazăre, scrie news.ro.

Martorul a povestit în faţa judecătorilor de la instanţa supremă că un intermediar i-a recomandat un arhitect care să se ocupe de obţinerea de autorizaţii pentru construcţia imobilului. "Aveam nevoie de un arhitect şi atunci Tudorel Dobre (un intermediar de la care martorul a cumpărat terenul - n.r.) l-a recomandat pe Felix Arsene pentru a obţine autorizaţia de construire. Nu ştiu ce legătură era între Strutinsky şi Arsene. Mi-au spus că este nevoie de un contract de publicitate că s-a deschis un mall. Aşa s-au gândit ei. Firma care a participat la discuţie, SOTI, a domnului Strutinsky, a spus asta. Nu mai ţin minte dacă Strutinsky a fost la prima sau la a două întâlnire”, a arătat Theresia Wilfinger.

În continuare, martorul a precizat că, dacă iniţial a fost vorba de un contract în suma de 450.000 de euro, într-un final s-a semnat un contract pentru un milion de euro. 

Întrebată de judecător cu cine a semnat contractul, ea a arătat că Sorin Strutinsky a fost beneficiarul.

 

sati