Antena 3 CNN Actualitate Un medic din Iași și-a iertat agresorul și l-a ”pedepsit” să facă mai multe fapte bune

Un medic din Iași și-a iertat agresorul și l-a ”pedepsit” să facă mai multe fapte bune

Un medic din Iași și-a iertat agresorul și l-a ”pedepsit” să facă mai multe fapte bune
13 Dec 2018   •   21:18

Un medic snopit în bătaie de un fost boxer şi-a iertat agresorul în schimbul a două fapte bune. Ca să renunţe la proces, medicul l-a pus pe agresor să ajute cu bani două persoane cu grave probleme de sănătate.

Cazul a fost prezentat de Mihai Gâdea la ”Sinteza Zilei”.

Pe data de 19 august 2015, medicul anestezist Daniel Rusu, de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iasi a fost batut in plina strada de un Iulian Cosmei tanar recalcitrant, boxer, care era suparat ca nu a reusit sa-si parcheze masina in statia de tramvai din fata Universitatii "Al. I. Cuza".

Bătăuşul a fost trimis în judecată, dar între timp medicul Daniel Rusu s-a inteles cu acesta, cu condiţia să facă două gesturi frumoase catre niste oameni necajiti. Boxerul Iulian Cosmei a acceptat provocarea medicului si a fost de acord sa doneze cate 1.000 euro catre doua cazuri sociale.

"Clientul meu, domnul doctor Daniel Rusu, a inteles faptul ca rolul procesului penal nu este doar de a pedepsi vinovatul, ci si de a preveni alte fapte sociale negative. In prag de sarbatori, l-am indrumat pe domnul Cosmei sa isi indrepte fapta sociala negativa cu alte fapte pozitive. S-au bucurat atat Sabina Dorofte, cat si Ana Maria Tanase, care, desi nu poate vorbi si este paralizata, va beneficia de mai multe sedinte de kinetoterapie din acesti bani", a precizat avocata Sandra Gradinaru, aparatorul doctorului batut.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close