Antena 3 CNN Actualitate Un militar român din Afganistan a fost rănit în urma exploziei unui dispozitiv artizanal

Un militar român din Afganistan a fost rănit în urma exploziei unui dispozitiv artizanal

Un militar român din Afganistan a fost rănit în urma exploziei unui dispozitiv artizanal
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Sep 2011   •   15:26

Un militar român a fost rănit în urma exploziei unei dispozitiv artizanal în provincia Zabul din Afganistan. Caporalul Ion-Lucian Leuştean face parte din Batalionul 2 Manevră. Militarul a fost transportat de urgenţă cu un elicopter la spital. Acesta urmează să fie operat.

În dimineaţa zilei de miercuri, 7 septembrie, un militar român din cadrul Batalionului 2 Manevră, aflat în misiune în Provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, informează MapN într-un comunicat de presă.

Caporalul Ion-Lucian Leuştean executa, pe timpul unei misiuni de patrulare, cercetarea terestră a unui obiectiv, când a fost atacat.


Militarului i s-a acordat pe loc primul ajutor, după care a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman pentru intervenţii chirurgicale şi tratament de specialitate.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a caporalului Leuştean.

 



×
Subiecte în articol: militar Afganistan bomba
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close