Antena 3 CNN Actualitate Un nou fake-news circulă în România. Raed Arafat: "Unii încearcă din răsputeri să inducă în eroare polulația"

Un nou fake-news circulă în România. Raed Arafat: "Unii încearcă din răsputeri să inducă în eroare polulația"

Departamentul pentru Situații de Urgență, a transmis, joi seară, un mesaj privind apariția unor informații false în spațiul public. Este vorba despre o declarație atribuită șefului DSU, dr. Raed Arafat.

Un nou fake-news circulă în România. Raed Arafat: "Unii încearcă din răsputeri să inducă în eroare polulația"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    11 Mar 2021   •   23:02

"Fake News distribuit : Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi - Raed Arafat.

Dat fiind caracterul vădit tendențios al informațiilor aflate în spatele acestei  “declarații” ce au ca scop sporirea și accentuarea stării de tensiune, de revoltă, în rândul populației, fiind  în contextul apropierii sfintelor sărbători pascale, această informație de tip FAKE NEWS, a adoptat o nouă strategie de răspândire mai rapidă a mesajului.

“Declarația”, pentru a putea atinge nivelul de credibilitate scontat, se continuă cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masivă a știrii pe diverse canale media.

Diseminarea informațiilor false, din surse nesigure, au scopul de a crește gradul de neîncredere a populației în autoritățile implicate direct în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2 și a măsurilor luate în vederea scăderii numărului de infectări, pe plan național.

Din acest motiv, dorim să  informăm cetățenii să fie atenți la sursele de informare pe care le aleg sau pe care le consideră credibile", este mesajul postat de reprezentanții DSU pe pagina oficială de Facebook.

Postarea a fost distribuită și de Raed Arafat care a precizat că se încearcă inducerea în eroare a populației.

" Unii încearcă din răsputeri să inducă în eroare populația...", a scris Raed Arafat.

Unii incearca din rasputeri sa induca in eroare populatia .....

Posted by Raed Arafat on Thursday, March 11, 2021

Raed Arafat, amenințat din nou cu moartea

Un timișorean a lansat pe Facebook amenințări cu moartea la adresa șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Individul, care se prezintă drept un fan al senatoarei Diana Șoșoacă afirmă că dacă Raed Arafat nu-ți dă demisia, va merge la București cu toporul în mână pentru a-și face singur legea.

„Domnu’ Arafat. Astăzi ţi-am pregătit ceva frumos. Vreau să vă arăt ce am pregătit pentru domnu’ Arafat”, spune timişoreanul Daniel Gaşpar, într-o înregistrare de pe pagina sa de Facebook. Bărbatul își prezintă și arsenalul: un topor, un ciocan, o rangă şi o lopată.

„Îţi dau să vezi ce trebuie să primeşti dacă nu îţi dai demisia de bună voie şi nesilit de nimeni, ca să fii judecat cum trebuie că ai trădat poporul român. Uite ce îţi dau eu. Am, frate, aici un topor. Pistol nu am, că nu vrea să îmi dea lumea, că ştie că mă ţine să vin la Parlament.

Toporul nu vreau să îl folosesc pentru că nu sunt omul care vrea să facă la fel ca voi crime, dar dacă trebuie, o să folosesc şi toporul pentru poporul român”, afirmă acesta.

Individul explică și că a pregătit un ciocan cu care să îi dea lui Arafat peste mâini, o rangă cu care să îi dea peste glezne „dacă nu termină cu prostiile” şi o lopată pentru „groapa pe care ai săpat-o pentru România, să te îngrop în ea”.
„Mesaj pentru ăia de la servicii, jandarmi şi Poliţie”

Gaşpar transmite un mesaj şi pentru „ăia de la servicii, jandarmi şi Poliţie”. „Vă rog să îi trădaţi şi voi pe ei cum ne-au trădat şi ei pe noi. Să simtă cum e să fii trădat. Să veniţi cu noi în stradă, să îi doborâm, să îi judecăm corect, nu omorâţi, dar să îi judecăm corect şi să punem ţara asta înapoi pe picioare”, mai spune bărbatul.

Individul nu se ferește să amenințe că „merge singur la război se duce la Bucureşti cu toporul în mână şi îşi face legea singur”. „Doamna Şoşoacă a ţipat pentru România” „Arafat, vin după tine. Dă-ţi demisia cât mai ai timp, să intri într-o puşcărie şi să nu mori. Îţi fac o promisiune. Ai de ales. Varianta A. Îţi dai demisia şi laşi poporul român să trăiască în pace şi e valabil şi pentru ăia din guvernare. Eu o vreau pe doamna Şoşoacă în Guvern pentru că e un om corect şi a ţipat pentru România. (...) Dacă nu pleci de acolo, Arafat, cu demisia, aşa de bună voie, o să fii luat cu forţa şi o să mestecăm din tine, crede-mă. Mestecăm fiecare parte din tine până nu mai rămâne nimic”, mai spune timișoreanul în clipul video.

Acum polițiștii sunt pe urmele sale și se va alege cel mai probabil cu un dosar penal pentru ameninţare.

Un alt bărbat care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat, internat forţat la Psihiatrie

Nu este prima oară când Raed Arafat este amenințat cu moartea. Același lucru l-a făcut, în iulie 2020, și un bărbat din Alba Iulia. Acum, acesta a fost internat la Psihiatrie, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la propunerea DIICOT.

Decizia magistraţilor de internare a fost dată de magistraţii ÎCCJ în 25 februarie, pe o durată de 30 de zile. ”În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!”, a fost mesajul pe care Raul Coltor l-a postat pe pagina lui de Facebook, în iulie 2020, mesaj pe care ulterior l-a şters.

Raed Arafat a depus plângere la DIICOT, iar bărbatul a fost reţinut pentru ameninţare în scop terorist, ulterior fiind plasat sub control judiciar. După jumătate de an procurorii au cerut internarea acestuia pentru tratament de specialitate.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close