Antena 3 CNN Actualitate Un nou județ din România va avea autostradă. Ministrul Transporturilor: „Este un moment istoric”

Un nou județ din România va avea autostradă. Ministrul Transporturilor: „Este un moment istoric”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, vineri, că semnarea primului contract de proiectare şi execuţie a primei secţiuni de autostradă din judeţul Sălaj este un moment istoric.

Un nou județ din România va avea autostradă. Ministrul Transporturilor: „Este un moment istoric”
Sursa foto: Pixabay.com
26 Iun 2020   •   21:55

„Asistăm astăzi la un moment istoric în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport rutier din judeţul Sălaj. Mă refer la semnarea primului contract de proiectare şi execuţie a primei secţiuni de autostradă din judeţul Sălaj. Este vorba despre primii 12 kilometri de autostradă care se vor construi în Sălaj între localităţile Zimbor şi Poarta Sălajului.

La 17 ani de la semnarea contractului Bechtel, când ne propuneam să realizăm 415 de kilometri de autostradă între Braşov şi Oradea. La şapte ani de la rezilierea acelui contract, când reuşisem să dăm în circulaţie 51 de kilometri de autostradă, astăzi pot să afirm că Autostrada Transilvania prinde viaţă în judeţul Sălaj”, a declarat Bode, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Sălaj. 

Ministrul Transporturilor: Autostrada Transilvania prinde viaţă

„Vom da în trafic în acest an 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, sectoarele Iernut-Cheţani şi Biharia-Borş. Am semnat contractele pentru proiectare şi execuţie pentru alţi 52 de kilometri din Autostrada Transilvania, mă refer la Târgu Mureş/ Ungheni, Zimbor- Poarta Sălajului astăzi şi Chiribiş-Biharia în urmă cu câteva zile la Oradea.

Toate tronsoanele cuprinse între Nădăşelu şi Borş au fost deblocate”, a precizat ministrul Transporturilor. 

×

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close