Un nou proiect de lege: Românii ar putea avea liber în timpul săptămânii, dacă o zi de sărbătoare legală pică în weekend

14 Iun 2016   •   08:39
Un nou proiect de lege: Românii ar putea avea liber în timpul săptămânii, dacă o zi de sărbătoare legală pică în weekend Foto: Pixabay.com

Angajaţii din România ar putea primi liber în timpul săptămânii, dacă o zi de sărbătoare legală pică în weekend. Noua propunere de modificare a Codului Muncii a fost depusă la Parlament şi ar putea intra în vigoare de anul viitor.

În 2016, cinci din cele 12 zile de sărbătoare legală au fost sâmbătă sau duminică.Cu toate acestea, patronatele din România se opun modificării Codului Muncii.

"E o propunere ,,hai să stăm mai mult acasă" . Parlamentarii ar trebui să se ocupe de cum se pot crea mai multe locuri de muncă, să avem mai mulţi angajaţi, mai mulţi contributori la bugetul de stat şi la fondurile deficitare. Ei se ocupă de cum să stea lumea mai mult acasă, să nu muncească. E o contradicţie clară", a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, potrivit stirileprotv.ro.

 

Parteneri
x close