Antena 3 Actualitate Un nou urs a fost lovit de o mașină în Mureș

Un nou urs a fost lovit de o mașină în Mureș

21 Noi 2019   •   19:47
Un nou urs a fost lovit de o mașină în Mureș
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a declanşat, joi seara, procedurile imediate de intervenţie după ce un urs a fost lovit de o maşină pe DN 13/E60, între localităţile Găieşti şi Bălăuşeri, acesta fiind al şaselea urs implicat într-un accident rutier în ultima vreme.

"În urma accidentului din această seară dintre localităţile Găeşti şi Bălăuşeri, prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a dispus declanşarea procedurilor imediate de intervenţie la faţa locului, atât pentru protejarea populaţiei, reducerea pagubelor, cât şi pentru salvarea ursului, întrucât, din primele informaţii, ursul era în viaţă la momentul sesizării. Intervin reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi membrii comitetului local pentru situaţii de urgenţă. La faţa locului s-a deplasat şi reprezentantul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, care, însoţit de medicul veterinar din zonă, evaluează starea ursului. În paralel, la locul accidentului s-a deplasat şi o echipă de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, dotată cu o cuşcă specială, în cazul în care ursul poate fi salvat", a anunţat Biroul de presă al Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a aprobat, joi, noua procedură de intervenţie în cazul incidentelor în care sunt implicate animalele sălbatice, simplificând paşii care trebuie parcurşi.

"Procedura se referă la modul de acţiune şi modul de intervenţie a instituţiilor abilitate ale statului în aceste situaţii. Ea are mai multe etape, plecând de la anunţarea celor care răspund de asemenea situaţii, până la modul de acţiune şi intervenţie. Nu ne dorim să avem asemenea intervenţii, dar, cum ele sunt destul de frecvente în ultimul timp, am considerat necesar să avem o procedură adaptată realităţilor", a declarat Mircea Duşa, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Procedura prevede toţi paşii pe care trebuie să îi urmeze instituţiile responsabile din momentul înregistrării incidentului la Dispeceratul 112, astfel încât să se reducă timpii de intervenţie şi să se elimine situaţiile în care autorităţile caută soluţii şi resurse.

Astfel, în cazul în care incidentul se confirmă, echipajul ajuns la faţa locului, indiferent de structura din care face parte, va transmite primele date la dispeceratul structurii iar Dispeceratul 112 va anunţa toate instituţiile responsabile.

În plus, Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor va alerta medicii veterinari de pe raza localităţilor în care a avut loc incidentul şi Garda Forestieră va anunţa gestionarul fondului de vânătoare. ISU Mureş va informa autoritatea publică locală şi va lansa mesaj RO-ALERT atunci când situaţia o impune.

Sursă: Agerpres
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close