Antena 3 CNN Actualitate Un pasager suspect de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş

Un pasager suspect de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş

Un cetățean ajuns în această după-amiază pe Aeroportul Otopeni, din București, acuză simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus. 

Un pasager suspect de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
25 Ian 2020   •   17:01

Bărbatul a venit de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni. 

Pasagerul, care ar fi israelian, a spus că nu se simte prea bine și a fost preluat imediat de o ambulanță. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Cazul este în atenția Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit Adevărul. 

"Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș", se arată într-un comunicat al reprezentanților Aeroportului Otopeni. 

Inițial, pasagerii au mai fost ținuți în avion. În cele din urmă, au fost debarcați și li s-au luat datele. 

Reprezentanții Institutului Matei Balș spun că este posibil să fie vorba despre o alarmă falsă. Pacientul va fi supus tuturor investigațiilor și se va stabili dacă are virusul din China sau e vorba despre altceva. Este puțin probabil, însă, fiindcă el a fost în China în urmă cu trei luni. 

Citiți și Institutul Matei Balș: Ar putea fi o alarmă falsă în privința pacientului suspect de coronavirus. Va fi supus tuturor investigațiilor

Maladia provocată de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei, a făcut 41 de morţi în ţară, iar numărul persoanelor contaminate a crescut la 1.287, au precizat sâmbătă autorităţile locale.

În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri au fost confirmate şi spitalizate sâmbătă în Franţa, primele din Europa.

Un pasager suspect de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni

×
Subiecte în articol: aeroportul Otopeni coronavirus
Parteneri
Dumitru Buzatu, reţinut pentru luare de mită, a fost exclus din PSD
x close