Un poliţist român a creat o dronă pentru investigaţii

de N.B.    |    15 Mar 2013   •   21:58
Un poliţist român a creat o dronă pentru investigaţii Foto: abriefhistory.org

Agentul principal Silviu Predescu de la Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Timiş a construit un aparat de zbor fără pilor care va fi folosit în cadrul investigaţiilor pentru realizarea de fotografii şi înregistrări video de la înălţime, transmite Mediafax.

Conform poliţistului, este vorba despre un aparat de zbor fără pilot, cunoscut şi sub denumirea de dronă, ghidarea acestuia făcându-se de la sol prin intermediul unei radio-telecomenzi sau prin coordonare GPS.
   
Aparatul poate fi folosit la realizarea de fotografii şi înregistrări video de la înălţime la locul faptei, fiind util în zonele greu accesibile sau în cele cu risc ridicat.
   
Cu ajutorul acestui aparat se poate realiza actualizarea în timp real a imaginilor de la sol, acestea putând fi vizualizate în timp ce camera se află încă în aer.
   
"Aceasta dronă am dotat-o cu o cameră foto-video de dimensiuni mici cu care pot capta imagini de la o anumită altitudine, are o autonomie de 10-15 minute, este dotată inclusiv cu sistem GPS. Din câte ştiu eu, la noi în ţară nu s-a mai folosit în Poliţie o astfel de dronă pentru captarea de imagini", a declarat Silviu Predescu.
   
Agentul principal este şi autorul altor proiecte folosite de criminalişti şi în prezent şi care au ajutat la identificarea făptaşilor.

Parteneri
x close