Antena 3 CNN Actualitate Un preot a făcut preinfarct în timpul slujbei de Adormire a Maicii Domnului

Un preot a făcut preinfarct în timpul slujbei de Adormire a Maicii Domnului

Un preot a făcut preinfarct în timpul slujbei de Adormire a Maicii Domnului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    15 Aug 2011   •   14:27
Un preot în vârstă de 60 de ani de la Mânăstirea Nicula nu a rezistat la slujba prăznurii Maicii Domnului, de duminică noaptea. În timp ce credincioşii se închinau şi preoţii ridicau rugi spre cer, un slujitor al Domnului a căzut brusc din picioare, după ce tensiunea arterială i-a scăzut brusc. Medicii au intervenit imediat. Ei spun că, cel mai probabil, bărbatul a suferit un preinfarct. 

Incidentul nu a umbrit însă sărbătoarea. La slujba de la Mânăstirea Nicula au participat peste 40.000 de mii de credincioşi din toată ţara. Au îndurat frigul, foamea şi oboseala pentru ca să vadă, măcar pentru câteva secunde, icoana făcătoare de minuni.

La două ore după miezul nopţii, credincioşii au înconjurat mănăstirea Nicula de trei ori, în frunte cu soborul de preoţi. Au uitat de oboseală şi de boli, iar unii dintre ei s-au târât în genunchi şi în coate, aşa cum cere tradiţia tradiţia.

Enoriaşii n-au dormit deloc, ci s-au rugat fără încetare. A fost o noapte albă, închinată Maicii Domnului. Luni, un sobor de şase preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului, a oficiat slujba arhierească.
 


×
Subiecte în articol: preot infarct slujba Sfanta Maria
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close