Antena 3 CNN Actualitate Un preot a vândut peste 18.700 de MORMITE cu preţuri de zece ori mai mari decât era normal. Acum e cercetat pentru înşelăciune

Un preot a vândut peste 18.700 de MORMITE cu preţuri de zece ori mai mari decât era normal. Acum e cercetat pentru înşelăciune

Un preot a vândut peste 18.700 de MORMITE cu preţuri de zece ori mai mari decât era normal. Acum e cercetat pentru înşelăciune
de O.P.    |    18 Mar 2014   •   06:20

Un preot din Braşov este cercetat penal pentru evaziune, abuz în serviciu şi înşelăciune. Anchetatorii spun că preotul cerea până la 400 de lei pentru un loc de veci, de 10 ori mai mult decât preţul stabilit de autorităţile locale. Preotul ar fi vândut astfel peste 18.700 de locuri.

Mai grav este că porţiunea de cimitir din care a vândut este închiriată, iar cumpărătorii locurilor de veci nu au primit acte. Prejudiciului se ridică la aproape 600 de mii de lei.

Cu o idee bună de afacere, un preot care conduce o parohiale din Braşov, a închiriat peste 114 mii de metri pătraţi de la o sucursală CFR şi a început să vândă locuri de veci la spurapreţ. A uitat de cele 10 porunci şi şi+a inselat enoriaşii. Cimitirul înfiinţat de preot este ilegal, spun autorităţile.

Preotul a vândut locurile de veci cu preţuri  şi de 10 de ori mai mari decât cele de la cimitirele de stat.

Angajata care se ocupă cu vânzarea locurilor de veci spune că are o listă de preţuri de la Consiliul Parohial, în funcţie de poziţia locului de veci în cimitir. Femeia s-a temut să o dea reporterilor.

În total, preotul a vândut 18.756 de locuri de înmormântare în valoare de aproape 600. 000 de lei. Poliţia îl anchetează în liberate, dar verifică şi dacă angajaţii sucursalei CFR au avut vreun avantaj în această afacere. 

×
Subiecte în articol: preot
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close