Antena 3 CNN Actualitate Un preot din Iaşi, semnal de alarmă: „Banii din fapte de milostenie ajung la impostori“

Un preot din Iaşi, semnal de alarmă: „Banii din fapte de milostenie ajung la impostori“

Preotul ieşean Ioan Chirvasă a aflat că o persoană susține că strânge fonduri pentru operaţia unui copil. Acest fapt este posibil cu ajutorul unei adeverințe false în care apare numele parohiei sale. În realitate însă, banii ajung în buzunarele unei persoane care nu are nimic în comun cu Biserica.

Un preot din Iaşi, semnal de alarmă: „Banii din fapte de milostenie ajung la impostori“
Sursa foto: sursa foto: Adevărul
de Gabriel Dano    |    12 Iun 2021   •   12:52

Preot paroh la Biserica „Sf. Prooroc Daniel” Iaşi, Ioan Chirvasă, atrage atenția că o persoană care pare a avea adeverinţă eliberată de către parohia sa solicită fonduri pentru o fetiţă de opt ani diganosticată cu o boală incurabilă.

„M-au sunat mai multe persoane şi mi-au spus că cineva strânge bani în numele parohiei. Le-am spus tuturor că sunt false şi i-am rugat să nu vireze bani în conturile respective. Unii dintre ei au donat deja”, declară preotul Ioan Chirvasă, potrivit Adevărul.

Acesta spune că a sesizat Poliţia încă de la sfârşitul anului trecut, însă persoana strânge şi acum bani în numele său.

„Mi s-a zis că persoana în cauză a insistat şi telefonic la câteva persoane, spunând că mă cunoaşte şi că eu am eliberat adeverinţa. Nu este adevărat. Nu ştiu cine este persoana”, a completat prelatul. Contactat telefonic de ziarişti, impostorul nu a dorit să dea explicaţii.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close