Antena 3 CNN Actualitate Un sat din România, aproape de Cartea Recordurilor: 200 de indicatoare rutiere, pe nouă kilometri

Un sat din România, aproape de Cartea Recordurilor: 200 de indicatoare rutiere, pe nouă kilometri

Un sat din România, aproape de Cartea Recordurilor: 200 de indicatoare rutiere, pe nouă kilometri
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Apr 2014   •   09:54

Satul ialomiţean Patru Fraţi are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor, putând fi localitatea cu cele mai multe indicatoare rutiere pe metru de asfalt.

Zicala românească "la doi paşi" are o cu totul altă semnificaţie în satul ialomiţean Patru Fraţi. Pe cei nouă kilometri, cât are drumul judeţean ce trece prin localitate, au fost montate nu mai puţin de 200 de semne de circulaţie. La un calcul simplu, ne arată că aici sunt în jur de zece semne în fiecare curbă. 

 
Semnele de circulaţie îi întâmplină pe şoferi încă de la intrarea în comună şi îi însoţesc până când aceştia ies din raza localităţii. Sunt atât de multe, încât celor aflaţi la volan le este greu să le vadă pe toate, 200 la număr.

Nu doar numărul indicatoarelor surprinde în satul Patru Fraţi, ci şi amplasarea trecerilor de pietoni. Unele fie sunt amplasate în curbă, fără pic de vizibilitate, altele se termină, la capăt, cu un şanţ.
 
În sat nu există canalizare sau apă curentă, însă pe semnele de circulaţie au fost cheltuiţi 200.000 de lei.
 
De când au fost montate, unele semne au mai început să dispară, dar nimeni nu le simte lipsa.

×
Subiecte în articol: Cartea Recordurilor
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close