Antena 3 CNN Actualitate Un urs înfometat a speriat mai multe persoane în centrul oraşului Sinaia (VIDEO)

Un urs înfometat a speriat mai multe persoane în centrul oraşului Sinaia (VIDEO)

Un urs înfometat a speriat mai multe persoane în centrul oraşului Sinaia (VIDEO)
09 Iun 2009   •   19:15

Mai mulţi oameni au fost spewriaţi de un urs, marţi, în mijlocul oraşului Sinaia, la doar 200 de metri de Primărie. Un urs înfometat a coborât din pădure, a trecut prin zece gospodării şi s-a oprit în stradă, lângă un tomberon, unde a început să mănânce. Doar că la un moment dat, speriat de claxoanele maşinilor, a început să fugă. În calea lui, câţiva localnici au îngheţat.

Ursul a trecut la doar doi metri de o femeie care mergea liniştită cu copilul în braţe. Şi nu părea că vrea să iasă din curte. Ursul era destul de flămând. După ce s-a speriat din cauza unui claxon, a luat-o la fugă şi a trecut la numai o jumătate de metru de un grup de bărbaţi.

Localnicii spun că ursul de doi ani e deja un obişnuit al locului. E a cincea oară când coboară. şi de fiecare dată este tot mai aproape de oameni.

Oamenii au făcut sesizare la Ocolul Silvic, chiar şi marţi dimineaţă, în timp ce ursul intra în gospodăria vecinilor. I s-a spus să lase hârtia, cu număr de înregistrare, într-un birou.

Jandarmii montani au fost cei care au rezolvat problema. Au gonit ursul până la marginea pădurii. şi tot ei au refăcut traseul animalului.

Luni seară, după ce a intrat prin câteva curţi, s-a plimbat prin parcul central. Iar azi, ca să ajungă în centru, a trecut prin cel puţin 10 gospodării. Oamenii nu mai ştiu cui să se adreseze şi cine e de vină.


Faptul că urşii au început să coboare în căutarea hranei, deşi suntem abia la începutul verii, nu e deloc liniştitor. Cei de la Ocolul Silvic nu au reuşit să micşoreze fondul de urşi. S-au născut foarte mulţi pui în primăvară, iar mâncarea nu le ajunge. Îi încurajează şi turiştii care le dau să mănânce.

Aşa a fost şi luni seară, când turiştii în loc să fugă, se apropiau să facă poze unei ursoiace al cărei pui tocmai fusese omorât de o maşină. Turiştii au fost salvaţi de pădurari şi de jandarmii montani care au alungat-o. Ursoaica furioasă putea să-i atace în orice moment.



Observator

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close