Antena 3 CNN Actualitate Unde pot face românii care pleacă în Grecia un test COVID-19 valabil la graniță. Prețul nu e tocmai mic

Unde pot face românii care pleacă în Grecia un test COVID-19 valabil la graniță. Prețul nu e tocmai mic

Autoritățile elene au decis ca toţi turiştii români care vor să intre în Grecia cu maşina, începând cu 14 iulie, să demonstreze că au fost testaţi pentru COVID-19, iar rezultatul este negativ. Testul trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore îninte de a intra în Grecia, prin vama Kulata-Promachonas, de altfel singurul punct de frontieră deschis în acest moment.

Unde pot face românii care pleacă în Grecia un test COVID-19 valabil la graniță. Prețul nu e tocmai mic
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    10 Iul 2020   •   21:15

Măsura a fost decisă de guvernul elen într-o ședință extraordinară și va intra în vigoare de marți, 14 iulie, de la ora 6 dimineața. Pot pătrunde în Grecia, fără rezultatul testului, doar anumite categorii, cum ar fi medici, diplomați sau lucrători în transporturi.

Mai mult, turiștii străini au obligația să completeze în continuare un formular online cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară. Acesta e disponibil la adresa https://travel.gov.gr.

Românii se pot testa pentru a afla dacă sunt infectați cu noul coronavirus  doar n sistemul privat putem face asta. Iar prețul testului COVID-19 nu este prea mic.
Există mai multe clinici care fac astfel de teste, și în București, dar și în țară. Prețul unui test COVID-19 variază între 280 și 390 de lei.

Cel de 390 de lei este un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore, iar la cel de 280 de lei rezultatul este primit în 48 de ore.

Cât costă cel mai ieftin test COVID-19

Românii pot face și un test mai ieftin – testul rapid – care costă în jur de 120 de lei, însă acesta nu va fi valabil la intrarea în Grecia. De altfel și Cipru a anunțat că le cere turiștilor teste negative pentru a se putea bucura de plajele sale.

Românii care visează la o vacanță pe tărâmuri grecești trebuie să se grăbească pentru că clinicile au fost luate cu asalt în ultima perioadă.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close