Antena 3 CNN Actualitate Universităţile din provincie, desupra celor din Bucureşti. Vezi topul facultăţilor

Universităţile din provincie, desupra celor din Bucureşti. Vezi topul facultăţilor

Universităţile din provincie, desupra celor din Bucureşti. Vezi topul facultăţilor
Sursa foto: universitatea
21 Sep 2009   •   13:25

Deşi se bucură de un prestigiu deosebit, facultăţile din Bucureşti nu mai sunt în fruntea calasamentului instituţilor de învăţământ superior din România. Un top al universităţilor, prezentat în exclusivitate de revista Capital, arată faptul că angajatorii apreciază mai mult studenţii care au absolvit facultăţi din provincie.

Studiul ?University Ranking? a fost efectuat de compania germană Kienbaum Management Consultants în colaborare cu revista Capital. Este primul studiu care ţine cont de opinia angajatorilor deopotrivă cu cea a studenţilor, în măsurarea gradului de încredere şi satisfacţie faţă de oferta educaţională a universităţilor.

Respondenţii au notat universităţile cu calificative, pornind de la 1, pentru foarte bună, până la 4, insuficient. Clasificarea s-a făcut pe mai multe criterii: educaţia teoretică, orientarea practică, competenţe lingvistice (limbi străine) şi experienţă internaţională. În urma acestor clasamente intermediare a fost realizat clasamentul general.

În fruntea acestuia se află Universitatea Babeş Bolyai, urmată de cea din Bucureşti şi de Universitatea Transilvania din Braşov. În fruntea clasamentului universităţilor cu profil economic se află Universitatea Ştefan cel mare din Suceava, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. ASE ocupă abia locul al cincilea în acest top. În ceea ce priveşte profilul tehnic, primul loc este ocupat de Universitatea de Vest dinTimişoara urmată de Universitatea Transilvania din Braşov şi Academia de Tehnică Militară, Bucureşti. Politehnica din Bucureşti este a patra în acest clasament.

Politehnica lipseşte, de altfel, din primele 30 de universităţi din clasamentul general. În top apar şi universităţi particulare, cea mai bine clasată fiind Universitatea Româno-Americană, pe locul 10, în clasamentul general.

Vezi topul complet aici.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu clasament ase
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close