Antena 3 CNN Actualitate Unsprezece persoane audiate la Secţia 17, după ce au blocat una dintre intrările în Parlament

Unsprezece persoane audiate la Secţia 17, după ce au blocat una dintre intrările în Parlament

Unsprezece persoane audiate la Secţia 17, după ce au blocat una dintre intrările în Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Sep 2013   •   14:00

Unsprezece persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au fost ridicate vineri şi duse la audieri la Secţia 17 Poliţie, după ce au blocat una dintre intrările în Palatul Parlamentului, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, informează Mediafax.
   
Sursele citate au declarat că poliţiştii Secţiei 17 şi jandarmii au intervenit după ce un grup format din 14 persoane a blocat intrarea dinspre Izvor a Palatului Parlamentului. Mai mult, două dintre acestea au încercat să se lege cu lanţuri de barieră.
   
Poliţiştii au ridicat nouă dintre protestatari, iar jandarmii i-au imobilizat pe cei doi care intenţionau să se prindă cu un dispozitiv de bariera respectivă.
   
Cele 11 persoane au fost duse la Secţia 17, unde sunt audiate de anchetatori.
   
Începând de duminică, în Bucureşti au fost zilnic proteste de stradă, în timpul cărora manifestanţii au blocat bulevardul Regina Elisabeta.
   
Protestatarii vor retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.
   
Protestele de la Bucureşti, alături de manifestări similare desfăşurate în alte oraşe din ţară, au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
 

×
Subiecte în articol: proteste

Antena 3 CNN

 

 

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close