Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii, amendat cu 5.000 de lei

Unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii, amendat cu 5.000 de lei

Unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii, amendat cu 5.000 de lei
Sursa foto: Foto: facebook.com/claudiu.craciun
de M.Z.    |    13 Sep 2013   •   11:39

Claudiu Crăciun, unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii privind proiectul Roşia Montană, scrie pe pagina sa de Facebook că a fost amendat de Jandarmerie cu 5.000 de lei pentru că a organizat "o manifestaţie publică nedeclarată", fiind postată şi dovada amenzii. 

 
Claudiu Crăciun este unul dintre protestatarii care a vorbit în fiecare seară oamenilor din Piaţa Universităţii, folosind de fiecare o portavoce ca să se facă auzit. Din acest motiv, Jandarmeria l-a asimilat cu liderul protestelor din piaţă, scrie gandul.info, potrivit Mediafax.
 
În procesul întocmit de jandarmi scrie că protestarul "a organizat o manifestaţie publică nedeclarată şi neînregistrată pentru exprimarea nemulţumirilor faţă de demararea proiectului de exploatare minieră în localitatea Roşia Montană şi pe timpul desfăşurării acesteia a condus activităţile participanţilor, a dirijat acţiunile acestora şi a iniţiat în portavoce scandările ce exprimau dezacordul faţă de proiectul mai sus menţionat, ocazie cu care circulaţia rutieră a fost afectată pe Bd. Nicolae Bălcescu".
 
Claudiu Crăciun a declarat că el va contesta amenda în instanţă pentru că nu el este organizatorul protestului. 
 
Protestele au fost declanşate după ce Guvernul a aprobat, pe 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close