Antena 3 Actualitate Unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii, amendat cu 5.000 de lei

Unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii, amendat cu 5.000 de lei

de M.Z.    |    13 Sep 2013   •   11:39
Unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii, amendat cu 5.000 de lei
Sursa foto: Foto: facebook.com/claudiu.craciun

Claudiu Crăciun, unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii privind proiectul Roşia Montană, scrie pe pagina sa de Facebook că a fost amendat de Jandarmerie cu 5.000 de lei pentru că a organizat "o manifestaţie publică nedeclarată", fiind postată şi dovada amenzii. 

 
Claudiu Crăciun este unul dintre protestatarii care a vorbit în fiecare seară oamenilor din Piaţa Universităţii, folosind de fiecare o portavoce ca să se facă auzit. Din acest motiv, Jandarmeria l-a asimilat cu liderul protestelor din piaţă, scrie gandul.info, potrivit Mediafax.
 
În procesul întocmit de jandarmi scrie că protestarul "a organizat o manifestaţie publică nedeclarată şi neînregistrată pentru exprimarea nemulţumirilor faţă de demararea proiectului de exploatare minieră în localitatea Roşia Montană şi pe timpul desfăşurării acesteia a condus activităţile participanţilor, a dirijat acţiunile acestora şi a iniţiat în portavoce scandările ce exprimau dezacordul faţă de proiectul mai sus menţionat, ocazie cu care circulaţia rutieră a fost afectată pe Bd. Nicolae Bălcescu".
 
Claudiu Crăciun a declarat că el va contesta amenda în instanţă pentru că nu el este organizatorul protestului. 
 
Protestele au fost declanşate după ce Guvernul a aprobat, pe 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close