Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Milionarul din spatele Elenei Udrea, dus la audieri

UPDATE. Milionarul din spatele Elenei Udrea, dus la audieri

de G.S.    |    01 Feb 2015   •   16:23
UPDATE - După multe ore de percheziţie la S.C. Erbaşu S.A., poliţiştii au plecat cu mai multe documente, care urmează să fie studiate. Firma este vizată, alături de alte 200, într-o amplă operaţiune a poliţiştilor, fiind bănuite că ar fi fraudat statul român cu 30 de milioane de euro, prin rulajul a 100 de milioane de euro. 
 
Printre persoanele duse la audieri, se află şi Cristian Erbaşu, proprietarul firmei amintite, un abonat al banilor publici în perioada în care PDL era la guvernare. 

---
 
UPDATE. La descinderile din Argeş este vizat şi primarul din localitatea Bradu. Acesta urmează să fie adus la audieri. Primarul Florin Frătică este supranumit "cel mai bogat primar din Argeş". Se pare că este un apropiat al Elenei Udrea. 

 
La acţiune participă peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale IGPR şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. 

Percheziţiile se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, şi Vrancea.
 
Poliţiştii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.
 
De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 de euro.
 
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al SRI.
 

×
Subiecte în articol: perchezitii frauda prejudiciu IGPR SRI politisti

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close