x close

UPDATE. Milionarul din spatele Elenei Udrea, dus la audieri

de G.S.    |    01 Feb 2015   •   16:23
UPDATE - După multe ore de percheziţie la S.C. Erbaşu S.A., poliţiştii au plecat cu mai multe documente, care urmează să fie studiate. Firma este vizată, alături de alte 200, într-o amplă operaţiune a poliţiştilor, fiind bănuite că ar fi fraudat statul român cu 30 de milioane de euro, prin rulajul a 100 de milioane de euro. 
 
Printre persoanele duse la audieri, se află şi Cristian Erbaşu, proprietarul firmei amintite, un abonat al banilor publici în perioada în care PDL era la guvernare. 

---
 
UPDATE. La descinderile din Argeş este vizat şi primarul din localitatea Bradu. Acesta urmează să fie adus la audieri. Primarul Florin Frătică este supranumit "cel mai bogat primar din Argeş". Se pare că este un apropiat al Elenei Udrea. 


---

UPDATE
. Printre firmele percheziţionate de poliţişti se află şi câteva deţinute de apropiaţi ai fostului preşedinte Traian Băsescu, dar şi de PDL. Este vorba despre compania lui Tiberiu Urdăreanu, UTI sau cea a fraţilor Erbaşu. Acestea au fost abonate de-a lungul timpului la cotracte bănoase cu statul. Erbaşu a fost firma care i-a construit Elenei Udrea complexul de la Băile Boghiş. 

CITEŞTE ŞI: Cine se află în spatele firmelor acuzate că ar fi prejudiciat statul cu 30 de MILIOANE de euro
 
Ştire în curs de actualizare.

---

Poliţia Română efectuează 146 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu statului român de 30 de milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. 

 
La acţiune participă peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale IGPR şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. 

Percheziţiile se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, şi Vrancea.
 
Poliţiştii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.
 
De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 de euro.
 
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al SRI.
 

Citeşte mai multe despre:

perchezitii frauda prejudiciu IGPR SRI politisti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati