Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 de mil. euro. Senatorul Niculae Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influenţă

UPDATE: PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 de mil. euro. Senatorul Niculae Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influenţă

UPDATE: PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 de mil. euro. Senatorul Niculae Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Antena 3
de O.P.    |    28 Oct 2013   •   15:21

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, luni, 160 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care sunt şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme. Senatorul PSD Niculae Bădălău este suspectat că ar fi protejat gruparea.

Senatorul Niculae Bădălău, condamnat în 1988 pentru furt

UPDATE - Niculae Bădălău este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Senatorul ESTE acuzat că ar fi apărat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscală, prin intervenţii la conducerea ANAF şi pe lângă persoane din Prefectura Giurgiu şi din conducerea APIA, a anunţat, luni, DNA. 

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială în favoarea căreia a intervenit Niculae Bădălău, a primit de la APIA 2.778.000 de lei, sumă care ar fi  fost folosită de firmă în circuitul evazionist, şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi.

De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea lui Niculae Bădălău, societatea implicată în circuitul evazionist i-ar fi pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment  organizat la restaurantul său, informează Mediafax.



Întrebată dacă în acest dosar este vizat şi un senator, Codruţa Kovesi a spus că pentru persoane care deţin calităţi speciale şi care sunt implicate în această cauză nu poate să facă publică nicio informaţie până în momentul audierii acestora şi aducerii la cunoştinţă a învinuirilor.

"Da , sunt şi alte persoane cu funcţii importante, dar tot după ce se termină activităţile procedurale", a mai spus Kovesi.

Un senator este suspectat că ar fi protejat gruparea de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 50 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, în acest dosar ar fi vizat şi un senator, acesta fiind suspectat că ar fi făcut parte din palierul de protecţie a grupării de evaziune fiscală.

În dosarul de evaziune fiscală care vizează domeniul industriei alimentare ar fi în atenţia anchetatorilor şi angajaţi ai Gărzii Financiare, au precizat sursele judiciare.

Potrivit unui comunicat al DNA, percheziţiile sunt făcute la sediile unor firme şi la locuinţe din Bucureşti şi cele cinci judeţe, într-o cauză penală complexă privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracţional organizat.

parea.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close