Antena 3 Actualitate Urmărire penală pentru neglijenţă în serviciu în cazul Cantacuzino

Urmărire penală pentru neglijenţă în serviciu în cazul Cantacuzino

31 Mar 2014   •   09:30

Astăzi încep şi audierile în dosarul Cantacuzino, după ce Institutul a produs anul trecut 400.000 de doze de vaccin antigripal care nu au putut fi folosite. 10 milioane de lei s-au cheltuit atunci pentru producerea dozelor.  Surse din rândul anchetatorilor susţin că s-a început urmărirea penală.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a început urmărirea penală faţă de faptă în cazul Institutului Cantacuzino, pentru neglijenţă în serviciu şi efectuarea unui studiu clinic fără respectarea normelor de bună practică, au declarat luni, oficiali ai instituţiei, citaţi de Mediafax.

Urmărirea penală în acest caz a fost începută în urma unei sesizări a Corpului de control al primului ministru, transmisă Parchetului instanţei supreme în urmă cu o săptămână.

Oficialii PICCJ au precizat că în acest caz nu este vizată nicio persoană, urmărirea penală fiind începută doar pentru faptă, respectiv pentru  neglijenţă în serviciu şi efectuarea unui studiu clinic fără respectarea normelor de bună practic. În baza probelor obţinute de anchetatori se va decide dacă urmărirea penală va fi extinsă şi faţă de persoană.

La Parchetul instanţei supreme a fost înregistrată şi sesizarea transmisă de preşedintele Traian Băsescu, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. În cazul acesteia nu a fost luată deocamdată o decizie privind urmărirea penală sau comasarea cu dosarul constituit în urma sesizării Corpului de control al premierului.

Parchetul General a deschis dosarul la sesizarea preşedintelui Traian Băsescu cu privire la neregulile de la Institutul Cantacuzino.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close