Antena 3 CNN Actualitate Vacanţa de iarnă în locaţii exotice. Iată ce pericole puteţi întâmpina!

Vacanţa de iarnă în locaţii exotice. Iată ce pericole puteţi întâmpina!

Vacanţa de iarnă în locaţii exotice. Iată ce pericole puteţi întâmpina!
14 Dec 2008   •   11:51

O vacanţă de sărbătorile de iarnă într-o staţiune exotică nu este întotdeauna lipsită de riscuri. Febra tifoidă, malaria şi şi alte boli cauzate de înţepăturile insectelor, pândesc la tot pasul în Egipt, Tunisia, Republica Dominicană sau Caraibe. Autorităţile române atrag atenţia asupra pericolului şi recomandă vaccinarea celor care aleg aceste destinaţii.
Răpirile, jafurile, dar şi gripa aviară sau malaria sunt doar câteva dintre riscurile la care se expun turiştii ce aleg anumite destinaţii exotice. Deşi cei mai mulţi dintre români fac mari eforturi financiare un an întreg pentru a pune deoparte bani de concediu, vacanţa se poate încheia în mod neplăcut. Vacanţele în Egipt, Tunisia, Republica Dominicană sau Caraibe pot fi riscante din cauza insectelor purtătoare de boli mortale.
Cu toate acestea, reprezentanţii agenţiilor de turism ignoră riscurile la care se expun clienţii lor şi spun că n-au prea auzit să se întâmple aşa ceva. În schimb, autorităţile române recomandă ca, în funcţie de durata sejurului, să fie făcute vaccinurile contra febrei tifoide, hepatitei de tipul A şi B. Printre maladiile care pot fi prevenite prin vaccinare sunt encefalita japoneză, virusul tetanic, difteria dar şi poliomielita.
Unele situaţii grave pot fi evitate. Dacă însă un turist nemulţumit vrea să facă o plângere la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, pentru că nu a fost informat cu privire la aceste riscuri, agenţia de turism respectivă nu poate fi trasă la răspundere. Operatorii din turism nu au legal, această obligaţie, potrivit cotidianului evenimentul Zilei.
Statisticile arată că, mai mult de jumătate dintre turişti au o problemă de sănătate în timpul voiajului în străinătate.
Antena 3

×
Subiecte în articol: agentie de turism
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close