Antena 3 CNN Actualitate Vacanțe anulate din cauza coronavirusului. Ce spune Ministerul Turismului

Vacanțe anulate din cauza coronavirusului. Ce spune Ministerul Turismului

Panica creată de răspândirea coronavirusului le-a tăiat românilor cheful de vacanţe! De când au aflat că pot primi banii înapoi de la agenţiile de turism pentru anularea vacanţelor organizate în nordul Italiei şi în China, unii românii încercă acum să îşi anuleze chiar şi excursiile spre alte destinaţii decât cele cu focare. 

Vacanțe anulate din cauza coronavirusului. Ce spune Ministerul Turismului
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
27 Feb 2020   •   16:39

Totodată, avioanele cu destinaţie Italia zboară cu o încărcătură la jumătate faţă de capacitatea maximă, deşi clienţii şi-au cumpărat bilete. Pentru cei mai mulţi dintre ei, costul zborului nu va putea fi recuperat mai ales dacă au ales să călătorească cu operatori low cost.

Românii care au cumpărate vacanțe în zonele afectate de coronavirus își pot recupera integral banii de la agenţiile de turism, fără a primi însă și despăgubiri, potrivit reprezentanţilor ministerului Economiei, Mediului de Afaceri și Turismului.

Doar că românii au început să îşi doresc să anuleze vacanţe organizate chiar şi în ţările fără focare de cronoavirus.

Totodată, în perioada aceasta avionale circulă spre Italia mai mult goale, spun reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Pentru cei care şi-au luat bilete low cost, banii sunt aproape imposbil de recuperat.

Turiştii străini care au ajuns în ţară nu par speriaţi de faptul că virusul a ajuns şi în România.

Autoritățile recomandă turiștilor să trateze cu calm această situație, să respecte măsurile de prevenire recomandate de autoritățile sanitare și să-și continue planurile de călătorie în zonele în care companiile aeriene operează normal.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close