Antena 3 CNN Actualitate Vadim rămâne cu decoraţia de la Iliescu

Vadim rămâne cu decoraţia de la Iliescu

Vadim rămâne cu decoraţia de la Iliescu
29 Iun 2007   •   15:21

Avocaţii preşedintelui Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, au obţinut suspendarea executării decretului prezidenţial de retragere a ordinului Steaua României. Avocatul Verginia Vedinaş a declarat că decizia Curţii de Apel Bucureşti constituie ?o victorie extraordinară?. ?Noi am cerut, aşa cum prevede legea, ca preşedintele să revoce decretul?, a mai spus ea. Ca urmare a deciziei Curţii, executarea decretului preşedintelui Traian Băsescu a fost suspendată, până la pronunţarea instanţei de fond.

Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional ?Steaua României? i-a cerut lui Corneliu Vadim Tudor, în urma unei sesizări formulate de Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu şi Stelian Tănase, să prezinte scuze celorlalţi deţinători ai ordinului ?pentru comportamentul nedemn? care a culminat cu cel din şedinţa Parlamentului în care şeful statului a condamnat comunismul.

Corneliu Vadim Tudor a refuzat, însă, fapt pentru care preşedintele Traian Băsescu i-a retras, printr-un decret prezidenţial, Ordinul Naţional ?Steaua României? în grad de Cavaler liderului PRM, în 28 mai. Ordinul fusese primit de Vadim Tudor de la Ion Iliescu, în decembrie 2004.

Rompres

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close