Antena 3 CNN Actualitate Val de critici la adresa noului Cod Penal. Ambasadorul Olandei, la discuţii cu membrii Comisiei juridice

Val de critici la adresa noului Cod Penal. Ambasadorul Olandei, la discuţii cu membrii Comisiei juridice

Val de critici la adresa noului Cod Penal. Ambasadorul Olandei, la discuţii cu membrii Comisiei juridice
12 Dec 2013   •   17:27

Ambasadorul Olandei a venit să discute cu membrii Comisiei juridice din Camera Deputaţilor cu privire la modificările aduse Codului Penal. Tot acolo este aşteptat şi un reprezentant politic al Ambasadei Marii Britanii, care a cerut o astfel de întâlnire pentru o discuţie pe acelaşi subiect.

În acelaşi timp, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să atace una dintre aceste modificări la Curtea Constituţională.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, le-a sugerat reprezentanţilor ambasadelor să se intereseze cu privire la modificările Codului Penal direct de la sursă, şi să se asdreseze ministerului în cazul în care există probleme, nu presei.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a declarat că este îngrijorat în ceea ce priveşte proiectul de modificare a Codului Penal adoptat de Parlament, el considerând că ANI şi DNA sunt motorul reformei în viaţa publică în România şi că este important să fie sprijinite inclusiv de politicieni.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal şi nu mai pot fi anchetaţi pentru o serie de infracţiuni.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close