Antena 3 CNN Actualitate Valentin Ceauşescu va primi înapoi tablourile confiscate de la familia sa

Valentin Ceauşescu va primi înapoi tablourile confiscate de la familia sa

Valentin Ceauşescu va primi înapoi tablourile confiscate de la familia sa
18 Dec 2008   •   06:33

Valentin Ceauşescu va primi mai multe tablouri şi obiecte de artă ce au aparţinut familiei- astfel a hotărât instanţa referitor în procesul în care acesta cerea să i se restituie obiectele confiscate după Revoluţie.
Fiul soţilor Ceauşescu va primi înapoi numai 15 dintre cele 42 de tablouri revendicate de la Muzeul Naţional de Artă al României, trei lucrări grafice şi nouă obiecte de artă din porţelan şi argint.
Astfel, Curtea de Apel a respins recursul formulat de Muzeu la o decizie identică a Tribunalului, iar sentinţa de acum este definitivă şi irevocabilă.
Totuşi, Valentin Ceauşescu nu putea dovedi cu acte că aceste lucrări s-au aflat în proprietatea părinţilor săi, ci doar că le-au fost "date în folosinţă" de către Gospodăria de Partid, pentru a-şi decora locuinţele.
Printre cele 42 de tablouri revendicate iniţial de Valentin Ceausescu şi de Mircea Oprean, soţul defunctei Zoia Ceauşescu, se numără lucrări de Theodor Pallady, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Tonitza şi Dumitru Ghiata. Conform unor experţi evaluatori, cele 15 tablouri ar putea valora "câteva sute de mii de euro, dar numai dacă sunt lucrări de vârf ale autorilor menţionaţi", scrie România Liberă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close