Antena 3 CNN Actualitate Valentin Nicolau a demisionat din CNA

Valentin Nicolau a demisionat din CNA

Valentin Nicolau a demisionat din CNA
27 Iun 2007   •   14:22
UPDATE: Regizorul Ioan Cărmăzan a fost validat, miercuri, de către grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat, în locul rămas liber la Consiliul Naţional al Audiovizualului prin demisia lui Valentin Nicolau. În acest sens, preşedintele Comisiei pentru cultură de la Camera Deputaţilor, liberalul Cătălin Micula, a declarat că noul candidat este în drum spre Parlament şi urmează să fie audiat în plenul celor două Comisii reunite pentru cultură.

Valentin Nicolau, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului numit de Parlament în urmă cu o săptămână, pe locul rămas vacant după decesul lui Ralu Filip, şi-a anunţat miercuri colegii de Consiliu că demisionează din funcţie, scrie Mediafax. Asta după discuţii legate de alegerea unui preşedinte pentru instituţie. Deşi acest subiect nu figura pe ordinea de zi, membrii Consiliului i-au dedicat mai bine de o oră.

Potrivit Mediafax, unii membri au considerat ilegal să se aleagă o nouă conducere acum, fără ca subiectul să se afle pe ordinea de zi. "Nu vreau să particip la lucruri care nu-mi stau în fire, de aceea, îmi dau demisia din CNA, conform legii", a spus Valentin Nicolau.

Şedinţa comună a Parlamentului în care trebuie validat Alexandru Sassu în funcţia de preşedinte-director general al TVR, programată pentru ora 9.00, a fost de asemenea amânată. Surse parlamentare spun că şedinţa s-a amânat pentru că se aşteaptă tranşarea situaţiei de la CNA. Înţelegerea convenită dintre social-democraţi şi liberali este ca la şefia TVR să fie numit reprezentantul PSD, respectiv Alexandru Sassu, iar la conducerea CNA persoana susţinută de PNL, şi anume Răsvan Popescu.

UPDATE: Alexandru Sassu ar putea fi numit preşedinte interimar al Consiliului de Administraţie al TVR, după ce votul de miercuri seara din Parlament pentru alegerea preşedintelui TVR a fost anulat din cauza lipsei de cvorum şi dacă acesta nu va putea fi validat nici în şedinţa de joi, conform declaraţiilor lui Nicolae Văcăroiu.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close