Antena 3 CNN Actualitate Vânzătorii de mărţisoare acuză de corupţie Administraţia Străzilor din Bucureşti

Vânzătorii de mărţisoare acuză de corupţie Administraţia Străzilor din Bucureşti

Vânzătorii de mărţisoare acuză de corupţie Administraţia Străzilor din Bucureşti
07 Feb 2011   •   22:42

Bucureştenii au dat buluc să-şi ia autorizaţii pentru vânzarea mărţişoarelor. Şi n-a fost doar coadă, ci şi scandal. Peste 200 de vânzători de mărţişoare au blocat activitatea administraţiei străzilor pentru că nu şi-au primit autorizaţiile. Comercianţii acuză autorităţile locale de corupţie şi ameninţă că vor protesta până când le vor fi rezolvate solicitările.

Comercianţii de mărţişoare din Bucureşti au luat cu asalt Administraţia Străzilor încă de aseară. Oamenii au aşteptat peste 15 ore să-şi primească autorizaţiile. Şi-au pierdut însă răbdarea atunci când nu s-au regăsit pe listele aprobate.

Administraţia Străzilor a primit în acest an peste 2 000 de cereri de la oameni care vor să vândă mărţişoare. Mai puţin de un sfert dintre ele au fost aprobate. Pentru că oamenii nu au înţeles exact ce condiţii trebuie să îndeplinească, explică autorităţile.

Primăria capitalei pune anul acesta la dispoziţia comercianţilor de mărţişoare o mie de locuri. Până acum, doar jumătate dintre ele au fost ocupate. Restul vor fi distribuite până la sfârşitul săptămânii.

Afacerea cu mărţişoare e una înfloritoare în Bucureşti. În zonele centrale, încasările unui comerciant depăşesc 20 de mii de lei.

×
Subiecte în articol: scandal
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close