Antena 3 Actualitate Vara se poartă ochelarii de soare. Află de aici care sunt cei mai buni ca protecţie

Vara se poartă ochelarii de soare. Află de aici care sunt cei mai buni ca protecţie

30 Iul 2011   •   23:50
Vara se poartă ochelarii de soare. Află de aici care sunt cei mai buni ca protecţie
Sursa foto: Foto: holavalencia.net

Când vă cumpăraţi ochelarii de soare, faceţi, de fapt, o alegere cu ochii închişi! Perechea luată de la colţ de stradă oferă, de multe ori, acelaşi grad protecţie împotriva razelor UV cu cea cumpărată din magazinele de specialitate. Reporterii Observatorului au făcut testele. Să vedem ce a ieşit.

Faceţi cunoştinţă cu patru dintre vedetele acestei veri. Prima stă, în general, pe nasul fin al unui proprietar cu dare de mână. Deşi aproape identică, surata ei aşteaptă să fie cumpărată de la orice colţ de stradă. Ochelarii cu numărul 3 fac parte tot din categoria "de fiţe", iar ultimii, din tagma celor cu un preţ mai mult decât accesibil. Care oferă protecţie mai bună împotriva razelor UV?

 
Get Adobe Flash player

Aşadar, simpla alegere a unei perechi de ochelari este, de fapt, o loterie. Şi, chiar dacă aţi câştigat-o, nu e cazul să vă forţaţi norocul.

Asta pentru că razele acţionează exact ca un laser. în plus, medicii recomandă ca ochelarii de soare să nu fie purtaţi zi de zi, pentru că dau dependenţă. În timp, accesoriul poate dezvolta cu uşurinţă fotofobia, adică o hipersensibilitate a ochiului faţă de lumină.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close