Vaslui. Explozie într-un puţ de apă în urma unor acumulări de gaze, soldată cu victime

de A.M    |    15 Oct 2013   •   21:53
Vaslui. Explozie într-un puţ de apă în urma unor acumulări de gaze, soldată cu victime foto: Intact Images

O explozie într-un puţ de apă a avut loc în curtea unei gospodării din municipiul Vaslui, în urma unor acumulări de gaze provenite din sol, un bărbat care se afla în căminul respectiv fiind transportat la spital după ce a suferit arsuri pe faţă, conform MEDIAFAX.
   
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, explozia s-a produs în căminul unui puţ adânc de 100 de metri, după ce o scânteie provocată de hidroforul cu care era scoasă apa la suprafaţă a produs acumulări de gaze. Din păcate, deflagraţia l-a surprins şi pe un bărbat care se afla în cămin în momentul respectiv şi care intenţiona să deschidă o vană.
   
"În urma răbufnirii, bărbatul a suferit câteva arsuri la nivelul feţei, fiind transportat imediat la spital cu o maşină particulară. Reprezentanţii societăţii de furnizare a gazelor ne-au spus că prin zonă nu au nicio conductă astfel încât, cel mai probabil, explozia s-a produs în urma ieşirii la suprafaţă a gazelor dintr-o mică pungă formată la suprafaţă", a declarat inspectorul şef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.
   
Pompierii vasluieni nu au intervenit în zonă, având în vedere că explozia nu a fost însoţită de incendiu. În schimb, echipajul deplasat la gospodăria respectivă a recomandat proprietarului să facă o gură de aerisire la căminul de apã astfel încât să fie prevenită o nouă acumulare de gaze.

Parteneri
x close