Antena 3 CNN Actualitate Vaslui: Pensionar obligat să plătească lunar timp de 194 de ani, pentru o datorie la Finanţele Publice

Vaslui: Pensionar obligat să plătească lunar timp de 194 de ani, pentru o datorie la Finanţele Publice

Vaslui: Pensionar obligat să plătească lunar timp de 194 de ani, pentru o datorie la Finanţele Publice
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mar 2012   •   20:23

Un pensionar în vârstă de 62 de ani, din municipiul Vaslui, este executat silit de Casa Judeţeană de Pensii pentru o datorie de peste 730.000 lei pe care o are la Administraţia Finanţelor Publice, informează Mediafax. Prin poprirea făcută de autorităţi, debitul urmează să fie stins, teoretic, în 194 de ani.
   
Potrivit conducerii AFP Vaslui, suma reprezintă obligaţii fiscale pe care pensionarul nu şi le-a plătit în perioada când deţinea o societate comercială.
   
"Persoanei în cauză i s-a atras răspunderea materială pentru introducerea în faliment a societăţii comerciale la care a fost administrator. Noi, ca şi organ fiscal, ne-am îndreptat împotriva sa şi, în baza unei sentinţe definitive şi irevocabile, am obţinut titlu executoriu asupra veniturilor pe care le obţine în prezent", a declarat, luni, directorul AFP Vaslui, Ion Pavăl.
   
Pe baza hotărârii de executare silită, CJP Vaslui îi reţine pensionarului maximă permisă de lege, adică 313 lei pe lună, ceea ce reprezintă jumătate din pensia pe care acesta o primeşte de la stat. În lipsa unei alte soluţii, debitul ar urma să fie stins în aproape 200 de ani.

×
Subiecte în articol: pensionar autorităţi administrator
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close