Antena 3 CNN Actualitate Vasluienii au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii apărute la conducta de distribuţie

Vasluienii au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii apărute la conducta de distribuţie

Vasluienii au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii apărute la conducta de distribuţie
04 Iul 2012   •   10:08

Cei 70.000 de locuitori ai municipiului Vaslui au rămas fără apă potabilă, miercuri dimineaţă, din cauza unei avarii apărute în zona centrală a oraşului la conducta principală de distribuţie, informează Mediafax.
 
Autorităţile estimează că defecţiunea ar putea fi remediată până la jumătatea zilei.
   
O avarie importantă la conducta de distribuţie a lăsat fără apă potabilă la robinete cele 23.000 de locuinţe din municipiu, precum şi instituţiile publice, populaţia asaltând, încă de la primele ore ale dimineţii, chioşcurile de cartier pentru a-şi procura apă minerală.
   
Defecţiunea la conducta de apă a apărut pe bulevardul Ştefan cel Mare, în zona intersecţiei de la Cinematograful "Independenţa", cauza fiind vechimea de peste 40 de ani a instalaţiilor subterane.
   
"Mai multe echipe de intervenţie de la societatea Aquavas lucrează în zona unde a apărut avaria pentru a o remedia. Nu ştim exact cât va dura rezolvarea defecţiunii, dar sperăm ca la ora 12.00 populaţia şi instituţiile publice să aibă din nou apă la robinete. Este o situaţie neprevăzută, apărută din cauza vechimii instalaţiilor subterane, şi de aceea sperăm ca lumea să înţeleagă acest lucru, chiar dacă şi astăzi (n.r. - miercuri) se anunţă o zi caniculară", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacşu.
   
Potrivit sursei citate, întreruperea furnizării apei potabile în municipiu nu afectează Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în condiţiile în care această unitate sanitară are asigurate rezerve de apă.
   
Totodată, la Penitenciarul Vaslui, unitate în care sunt cazaţi aproximativ 550 de deţinuţi, se asigură apă cu ajutorul autocisternelor, transportul fiind efectuat de către societatea Aquavas SA Vaslui.
   

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close