Antena 3 CNN Actualitate Verdictul în dosarul morții lui Ioan Gyuri-Pascu se amână

Verdictul în dosarul morții lui Ioan Gyuri-Pascu se amână

Verdictul în dosarul morții lui Ioan Gyuri-Pascu se amână
14 Noi 2016   •   22:30

Pe măsură ce timpul trece, tăcerea se aşează tot mai apăsat pe cazul „Gyuri Pascu- moarte suspectă”, un caz care, în urmă cu o lună, punea pe jar o ţară întreagă. După tot felul de „teorii ale conspiraţiei” legate de acest caz tuburător, acum, când ancheta părea că a făcut în sfârşit lumină, altul e baiul: VERDICTUL  pare a se amâna... SUSPECT DE MULT, scrie Ziarul Ring.

Nici dinspre anchetatori şi nici dinspre legişti veştile nu dau năvală. Se vorbeşte încă foarte puţin şi mereu în şoaptă despre acest caz care a impresionat întreaga Românie, stârnind, la vremea respectivă, numeroase controverse. „Nu mai avem ce să spunem. Nu mai e nimic nou. Noi ne-am făcut treaba”, spune unul dintre anchetatori. Şi continuă: „Am strâns toate problele care trebuiau strânse, am audiat toţi martorii ( n.r. - soţia muzicianului, medicii de pe salvări, de la Ambulanţă şi  de la SMURD) care trebuiau audiaţi. Doar dacă procurorul vrea să mai verifice ceva înainte de rezoluţia ce urmează a fi dată!...”. Din informaţiile noastre, procurorul de caz, şi-ar fi luat un mic concediu. Aşadar, când va fi finaliza ancheta şi va fi dată soluţia/rezoluţia în caz, nu se ştie exact. În schimb, aşa cum v-am obişnuit, ziarulring.ro a aflat şi vă prezintă în exclusivitate, alte câteva lucruri interesante din culisele dosarului „Gyuri Pascu - moarte suspectă”.

„Odată finalizat, raportul medico-legal nu se eliberează până nu se achită costurile”

Stând de vorbă azi cu unul dintre anchetatori, am aflat că o problemă totuşi ar mai fi în acest caz. O problemă pe filiera „Poliţie-Medicină Legală”. Şi asta în ciuda faptului că toţi (şi anchetatori şi legişti) şi-au făcut treaba. Este, de fapt, un viciu de sistem... birocratic. Chiar dacă ştie rezultatul analizelor/expertizelor medico-legale, procurorul nu poate trage concluziile şi nu poate redacta rezoluţia până ce nu-i va ajunge oficial pe masa de lucru raportul medico-legal. Însă, până să se întâmple acest lucru ar mai fi de trecut un mic hop. „Raportul mai trebuie şi plătit, dar asta este altă poveste. Evident că el ar putea să întârzie dacă nu v-a fi plătit. Pentru că, odată finalizat, el nu se eliberează până ce nu sunt achitate costurile. Este posibil  ca el să nu poată fi plătit anul ăsta dacă nu sunt bani. Este o problemă care ţine de financiar”, ne-a explicat unul dintre anchetatori.

×
Subiecte în articol: moarte suspecta
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close